Doi turiști sunt blocați pe o insulă din Caraibe, de luni întregi. Femeia a născut pe plajă: „Suntem abandonați”

Doi turiști sunt blocați pe o insulă din Caraibe, de luni întregi. Un cuplu britanic din Greater Manchester are complicații mari din cauza... birocrației. Femeia a venit acolo pentru a își îndeplini visul, de a naște pe plajă, dar se pare că ideea nu a fost tocmai bună.

Doi turiști sunt blocați pe o insulă
Doi turiști sunt blocați pe o insulă

Iuliia Gurzhii, în vârstă de 38 de ani, și soțul ei, Clive, în vârstă de 51 de ani, spun că se simt „prizonieri” pe insula din Caraibe. Copilul lor, în vârstă de 4 luni, nu a primit nici acum pașaport.

Cei doi au plecat din Tameside, Greater Manchester, în luna martie. Au ales să călătorească în orașul Rodney Bay din insula Sfânta Lucia, pentru ca Iuliia să nască așa cum a visat – pe plajă.

Louisa, bebelușul lor, s-a născut pe 23 aprilie 2023. De atunci, ei duc o luptă împotriva birocrației pentru a o aduce acasă pe micuță.

„Am așteptat câteva săptămâni, iar cei de la oficiul de stare civilă au revenit și ne-au spus că nu pot face nimic, deoarece copilul nu s-a născut în spital și nimeni nu a asistat la naștere", a spus Clive.

Cei doi mai au o fiică

Clive și soția lui nu pot pleca din Santa Lucia / foto: arhivă personală
Clive și soția lui nu pot pleca din Santa Lucia / foto: arhivă personală

Cel mai agrav că britanicii mai au o fată, în vârstă de opt ani, pe care au lăsat-o în Marea Britanie. Autoritățile din Sfânta Lucia le-au spus celor doi părinți că nașterea micuței lor nu poate fi înregistrată deoarece trecuseră mai mult de 24 de ore.

Mai târziu, un birou de imigrare i-a informat că au nevoie de o dovadă că bebelușul este al lor. După, un birou de pașapoarte le-a dat altă veste proastă, spunându-le că nu îi poate ajuta deoarece părinții nu puteau dovedi unde exact s-a născut Louisa.

Acum, părinții trebuie să dovedească, la cererea Înaltului Comisariat al UK, că bebelușul e al lor. Se „blocați și abandonați", cei doi spun că au rămas fără bani și că nu știu cum se vor întoarce în Regatul Unit.

„Am fost trimiși pe la diferite agenții și nimeni nu ne ajută. Rămânem fără bani. În curând vom rămâne fără mâncare și nimeni nu ne ajută. În esență, suntem apatrizi - suntem mai mult decât abandonați. Suntem prizonieri într-o țară pe care nu avem voie să o părăsim", a spus Clive.

Atunci când au plecat din Marea Britanie, Iuliia era însărcinată în 35 de săptămâni. „Am așteptat câteva săptămâni, iar cei de la oficiul de stare civilă au revenit și ne-au spus că nu pot face nimic, deoarece copilul nu s-a născut în spital și nimeni nu a asistat la naștere", a spus Clive, potrivit metro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net