În această fotografie restaurată este una dintre cele mai importante femei din istoria României
Este cea mai recentă fotografie restaurată de artistul Florin Roștariu, unul dintre cei mai cunoscuți și specializați români în restaurarea și colorizarea fotografiilor vechi. În urmă cu aproximativ o lună, artistul a uimit cu o altă lucrare și anume reconstruirea feței domnitorului Mircea cel Bărân. Revine acum cu această fotografie ce o reprezintă pe cea care a contribuit decisiv la existența României.
Cum ar fi arătat de fapt Mircea cel Bătrân
De-a lungul timpului, artistul Florin Roștariu a uimit publicul din România cu fotografiile vechi cărora le-a dat lumină și culoare. A reconstruit fotografii, fresce din biserici sau diferite reprezentări medievale, astfel încât să pară fotografii făcute în prezent.
Specialistul în editarea fotografiilor vechi a reconstruit și colorizat, printre altele și chipul lui Mircea cel Bătrân după o pictură din biserica Episcopiei de Argeș.
El a recosntruit și colorizat și chipul lui Avram Iancu, dar și al regelui Carol I.
Nu putem să spunem cu exactitate că Mircea cel Bătrân arăta întocmai ca n fotografia restaurată, dar imaginea deschide noi orizonturi în ce privește istoria României.
Cum ar fi arătat Regina Maria în tinerețe
Această imagine este o fotografie restaurată de același artist și care o reprezintă pe Regina Maria în tinerețe, cel mai probabil la finalul secolului al IX-lea.
Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha a fost una dintre nepoatele Reginei Victoria și a fost prințesă a Marii Britanii și Irlandei. Pe 29 decembrie 1892, după ce a împlinit 18 ani, Maria s-a căsătorit cu Ferdinand I, Principele moștenitor la tronului României. Din 1914 și până la moartea sa, în 1938, Maria a fost Regina României.
„Lucrez în Photoshop de aproape 18 ani şi sunt pasionat de fotografia veche. La un moment dat mi-a venit ideea, ce ar fi dacă aş putea să redau această culoare,să redau fotografiile aşa cum au fost, a vorbit Florin Roștariu despre pasiunea sa, la Antena 3.
„Întotdeauna, în fotografia alb-negru se vede cromatica ochilor. Atunci când sunt albaştri sunt foarte deschişi în fotogafia alb-negru, dar trebuie mult studiu.
Mulţi înţeleg printr-o fotografie deteriorată, o fotografie ruptă sau făcută praf, dar să ştiţi că de multe ori nu este aşa.
O fotografie foarte grea a fost cea a lui Ion Creangă, pentru că dacă lumina este proastă şi fotografia foarte mică este foarte greu de adus cumva la viaţă.”, a mai spus artistul.