Incident șocant în România! Mii de pești morți au fost scoși de apă pe mal

Ultima actualizare:

Un dezastru natural de proporții șocante a lăsat fără cuvinte atât localnicii din zonă, cât și autoritățile care au sosit imediat la fața locului. Pe râul Argeș, în zona podului Clătești, oamenii au găsit mii de pești morți! Autoritățile au interzis pescuitul în zonă până când se descoperă ce a putut duce la un asemenea incident uluitor.

Autoritățile au interzis pescuitul în zonă / FOTO: radioconstanta.ro
Autoritățile au interzis pescuitul în zonă / FOTO: radioconstanta.ro

Deși nimic nu dădea de bănuit localnicilor din județul Călărași că dimineața lor ar fi fost una ieșită din comun, malurile râului Argeș le pregătiseră un șoc de zile mari. Porivit informațiilor oferite de către cei de la Fanatik, în zona podului Clătești, oamenii au descoperit mii de pești morți! Autoritățile au sosit imediat la fața locului, iar, acum, pescuitul în zonă a fost interzis, până se va descoperi ce a dus la un asemenea dezastru natural.

Atât reprezentanți ai Gărzii de Mediu, cât și ai Apelor Române au sosit de urgență în zonă, cu scopul de a preleva probe pentru a putea determina ce a cauzat un asemenea incident șocant. În privința localnicilor din zonă, aceștia făcuseră deja reclamații despre un potențial pericol pe râu. Ei au observat o spumă albă care a apărut pe Argeș, în unele ocazii având chiar o culoare roz. Aceștia bănuiesc că dezastrul natural ar fi fost provocat de această substanță care a apărut în apă.  

Spuma din Argeș ar fi avut miros de detergent

Potrivit declarațiilor localnicilor, fenomenul nu ar fi unul tocmai nou. Încă de anul trecut ar fi fost semnalată prezența acestei spume bizare, a cărei culoare fluctuează între alb și roz. Ba mai mult, conform celor din zonă, aceasta ar fi avut un miros de detergent, ajungând chiar la o înălțime de jumătate de metru.

După cum ne putem imagina, autoritățile au interzis pescuitul în zonă, până când se află cauza acestui dezastru natural. Anchetatorii au în vedere posibilitatea unor deversări ilegale. Cum zona este una unde se găsesc, adesea, mulți pescari, s-a cerut ca peștele din Argeș să nu fie consumat până la sosirea rezultatelor anchetei, iar Prefectura Călărași a interzis pescuitul, pe moment. Rezultatele analizelor ar trebui să fie gata în aproximativ 5 zile.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net