Încoronarea regelui Charles, pusă în pericol? Incidentul care poate schimba planurile la Casa Regală

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk, a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost surprins folosind telefonul mobil în timp ce conducea în Battersea, sud-vestul Londrei, pe 7 aprilie. Acesta și-a recunoscut vina la Tribunalul Lavender Hill, însă a sperat până în ultima clipă că va scăpa de interdicție pretinzând „dificultăți excepționale”.

Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk FOTO Profimedia
Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk FOTO Profimedia

Citește și: Primul ,,decret" al Regelui Charles al III-lea, exilarea Prințului Harry

Încoronarea regelui Charles, pusă în pericol? Incidentul care schimbă planurile la Casa Regală

Ducele de Norfolk, în vârstă de 65 de ani, a fost oprit de poliție, după ce mașina sa a tăiat calea autoturismului în care se aflau ofițerii, trecând și printr-un semafor roșu.

Polițiștii s-au apropiat de mașina lui și au observat că își folosea, de asemenea, și telefonul mobil. Conform procurorului Jonathan Bryan, acesta le-a spus ofițerilor că vorbea cu soția sa.

Procurorul le-a spus magistraților că Ducele de Norfolk avea deja nouă puncte de penalizare pe permisul său de conducere din cauza unor infracțiuni anterioare de viteză. La asta se mai adaugă și o aprobare obligatorie de încă șase puncte, ceea ce duce la o interdicție. 

Vezi și: Cum a devenit Sophie Wessex nora preferată a Reginei Elisabeta a II-a

Edward Fitzalan-Howard s-a ocupat de mai multe evenimente de la Casa Regală a Marii Britanii, cel mai recent fiind înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, iar acum urmează să se ocupe și de încoronarea Regelui Charles, care probabil va avea loc anul viitor. 

„Este un set extrem de ciudat de circumstanțe într-un moment cu adevărat crucial al istoriei acestei națiuni, e singurul om care a fost responsabil nu numai de înmormântarea de săptămâna trecută, ci și de încoronarea regelui Carol al III-lea”, a declarat avocata sa, Natasha Dardashti, care a menționat că ducele de Norfolk are nevoie de permis pentru a se ocupa în detaliu de întregul eveniment extrem de important pentru Marea Britanie.

Citește și: Colecția impresionantă de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a

Autoritățile nu au ținut cont de încoronarea regelui!

Judith Way, președintele magistraților, a recunoscut că acesta este un caz unic și înțelege rolul inculpatului în societate și legătură cu încoronarea Regelui, însă deși realizează că pot fi cauzate neplăceri, nu este o dificultate excepțională. 

Aceasta a mai adăugat că Ducele de Norfolk are posibilitatea să angajeze șoferi, deși aceștia ar avea nevoie de autorizație de securitate.

Pe lângă faptul că are permisul de conducere suspendat timp de șase luni, acesta a fost amendat și cu 800 de lire sterline și obligat să plătească 400 de lire sterline pentru cheltuieli.

Cine este Ducele de Norfolk

Ducele de Norfolk a moștenit postul de la tatăl său. Bunicul său a organizat încoronarea Reginei în 1953 și înmormântarea lui Winston Churchill, iar tatăl său a traversat Rinul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Edward Fitzalan-Howard a avut o dublă sarcină: s-a ocupat de înmormântarea Reginei și va organiza și încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net