Încoronarea regelui Charles, pusă în pericol? Incidentul care poate schimba planurile la Casa Regală

Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk, a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost surprins folosind telefonul mobil în timp ce conducea în Battersea, sud-vestul Londrei, pe 7 aprilie. Acesta și-a recunoscut vina la Tribunalul Lavender Hill, însă a sperat până în ultima clipă că va scăpa de interdicție pretinzând „dificultăți excepționale”.

Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk FOTO Profimedia
Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk FOTO Profimedia

Citește și: Primul ,,decret" al Regelui Charles al III-lea, exilarea Prințului Harry

Încoronarea regelui Charles, pusă în pericol? Incidentul care schimbă planurile la Casa Regală

Ducele de Norfolk, în vârstă de 65 de ani, a fost oprit de poliție, după ce mașina sa a tăiat calea autoturismului în care se aflau ofițerii, trecând și printr-un semafor roșu.

Polițiștii s-au apropiat de mașina lui și au observat că își folosea, de asemenea, și telefonul mobil. Conform procurorului Jonathan Bryan, acesta le-a spus ofițerilor că vorbea cu soția sa.

Procurorul le-a spus magistraților că Ducele de Norfolk avea deja nouă puncte de penalizare pe permisul său de conducere din cauza unor infracțiuni anterioare de viteză. La asta se mai adaugă și o aprobare obligatorie de încă șase puncte, ceea ce duce la o interdicție. 

Vezi și: Cum a devenit Sophie Wessex nora preferată a Reginei Elisabeta a II-a

Edward Fitzalan-Howard s-a ocupat de mai multe evenimente de la Casa Regală a Marii Britanii, cel mai recent fiind înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, iar acum urmează să se ocupe și de încoronarea Regelui Charles, care probabil va avea loc anul viitor. 

„Este un set extrem de ciudat de circumstanțe într-un moment cu adevărat crucial al istoriei acestei națiuni, e singurul om care a fost responsabil nu numai de înmormântarea de săptămâna trecută, ci și de încoronarea regelui Carol al III-lea”, a declarat avocata sa, Natasha Dardashti, care a menționat că ducele de Norfolk are nevoie de permis pentru a se ocupa în detaliu de întregul eveniment extrem de important pentru Marea Britanie.

Citește și: Colecția impresionantă de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a

Autoritățile nu au ținut cont de încoronarea regelui!

Judith Way, președintele magistraților, a recunoscut că acesta este un caz unic și înțelege rolul inculpatului în societate și legătură cu încoronarea Regelui, însă deși realizează că pot fi cauzate neplăceri, nu este o dificultate excepțională. 

Aceasta a mai adăugat că Ducele de Norfolk are posibilitatea să angajeze șoferi, deși aceștia ar avea nevoie de autorizație de securitate.

Pe lângă faptul că are permisul de conducere suspendat timp de șase luni, acesta a fost amendat și cu 800 de lire sterline și obligat să plătească 400 de lire sterline pentru cheltuieli.

Cine este Ducele de Norfolk

Ducele de Norfolk a moștenit postul de la tatăl său. Bunicul său a organizat încoronarea Reginei în 1953 și înmormântarea lui Winston Churchill, iar tatăl său a traversat Rinul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Edward Fitzalan-Howard a avut o dublă sarcină: s-a ocupat de înmormântarea Reginei și va organiza și încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png