Colecția impresionantă de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viată pe 8 septembrie 2022 și a fost înmormântată pe 19 septembrie. Deși suverana avea o colecție impresionantă de bijuterii, ea a fost înmormântată doar cu două dintre acestea. Ambele cu valoare sentimentală imensă. 

Regina jpg
Regina Elisabeta a II-a

Conform expertei regale, Lisa Levinson, singurele bijuterii cu care a fost înmormântată regina Elisabeta a II-a au fost verigheta din aur galez, pe care a primit-o la nunta cu prințul Philip și o pereche de cercei din perle. Aceasta nu s-a afișat niciodată cu prea multe bijuterii, deși avea o colecție cu adevărat impresionantă.

Citește și: Ce pietre prețioase conține coroana Reginei Elisabeta a II-a 

,,Majestatea Sa era o femeie incredibil de umilă la suflet, care este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta ei simplă din aur galez și o pereche de cercei de perle", a declarat Lisa pentru Metro.co.uk.

Aceasta a oferit câteva informații și în legătură cu inelul de logodnă, dezvăluind motivul pentru care este atât de special.

Vezi și: Viața fascinantă a Reginei Elisabeta a II-a, în imagini 

,,Tânărul prinț Philip a fost implicat îndeaproape în proiectarea inelului de logodnă al Elisabetei, care este făcut din platină și are unsprezece diamante naturale - un diamant rotund solitar de trei carate și cinci pietre mai mici montate pe fiecare parte",  a mai precizat aceasta.

Vezi și:  Ce relație a avut regina Elisabeta a II-a cu prințesa Anne, singura ei fiică. Aceasta i-a fost alături in ultima zi de viață

Verigheta, cerceii și inelul de logodnă fac parte colecția privată de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a, care conține aproximativ 300 de piese. În colecție se regăsesc 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele.

Citește șiPrințul Harry, primul mesaj după moartea reginei: «Îți mulțumesc pentru zâmbetul molipsitor»

Bijuteriile pe care Regina Elisabeta a II-a le purta des erau un șirag cu mărgele, o broșă,  verigheta și o pereche de cercei mici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
bianca dragusanu
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
Nord Stream 2 FOTO Shutterstock
Palatul lui Putin de lângă lacul Valdai FOTO siteul lui Navalnîi
image
image
image
image
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
misiune spatiala dart asteroid foto nasa esa (4) jpg