Colecția impresionantă de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viată pe 8 septembrie 2022 și a fost înmormântată pe 19 septembrie. Deși suverana avea o colecție impresionantă de bijuterii, ea a fost înmormântată doar cu două dintre acestea. Ambele cu valoare sentimentală imensă. 

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Conform expertei regale, Lisa Levinson, singurele bijuterii cu care a fost înmormântată regina Elisabeta a II-a au fost verigheta din aur galez, pe care a primit-o la nunta cu prințul Philip și o pereche de cercei din perle. Aceasta nu s-a afișat niciodată cu prea multe bijuterii, deși avea o colecție cu adevărat impresionantă.

Citește și: Ce pietre prețioase conține coroana Reginei Elisabeta a II-a 

,,Majestatea Sa era o femeie incredibil de umilă la suflet, care este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta ei simplă din aur galez și o pereche de cercei de perle", a declarat Lisa pentru Metro.co.uk.

Aceasta a oferit câteva informații și în legătură cu inelul de logodnă, dezvăluind motivul pentru care este atât de special.

Vezi și: Viața fascinantă a Reginei Elisabeta a II-a, în imagini 

,,Tânărul prinț Philip a fost implicat îndeaproape în proiectarea inelului de logodnă al Elisabetei, care este făcut din platină și are unsprezece diamante naturale - un diamant rotund solitar de trei carate și cinci pietre mai mici montate pe fiecare parte",  a mai precizat aceasta.

Vezi și:  Ce relație a avut regina Elisabeta a II-a cu prințesa Anne, singura ei fiică. Aceasta i-a fost alături in ultima zi de viață

Verigheta, cerceii și inelul de logodnă fac parte colecția privată de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a, care conține aproximativ 300 de piese. În colecție se regăsesc 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele.

Citește șiPrințul Harry, primul mesaj după moartea reginei: «Îți mulțumesc pentru zâmbetul molipsitor»

Bijuteriile pe care Regina Elisabeta a II-a le purta des erau un șirag cu mărgele, o broșă,  verigheta și o pereche de cercei mici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net