Incredibil! Cum arată astăzi Simon Leviev, escrocul de pe Tinder care a țepuit zeci de femei cu sume colosale
Documentarul Netflix Escrocul de pe Tinder a făcut ravagii în toată lumea. Un tip care se dădea drept Simon Leviev aplica o tehnică inedită de a țepui femeile de sume colosale.
Se cupla cu ele, le impresiona prin bogăția lui, ca mai apoi să le spună că este urmărit de dușmani și are nevoie de împrumuturi rapide, pentru că viața lui este în pericol. Naive și îndrăgostite, femeile apelau la tot felul de bănci și alte IFN-uri pentru a obține bani cu nemiluita, apoi erau aruncate la gunoi.
„Nu sunt escrocul de pe Tinder. Nu sunt un om fals. Oamenii nu mă cunosc, așa că nu pot judeca. Eram doar un tip singur care dorea să întâlnească fete pe Tinder. Sunt un adevărat gentleman”, a spus Shimon Heyada Hayut, potrivit dailymail.co.uk, imediat după difuzarea documentarului Netflix.
Cum arată Simon Leviev în prezent
După ce a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru furt, fals și fraudă, Simon Leviev a revenit în social media, mai puternic ca niciodată.
Acesta nu a avut nicio reținere să-și etaleze mașinile de lux, adevărate bijuterii pe 4 roți și nici hainele de firmă pe care încă își mai permite să le cumpere. Cu toate că nu credem că mai există un profil real al acestuia, sunt profiluri de Instagram care conțin fotografii recente cu Simon Leviev, postate în luna decembrie a anului trecut.
Citește și - Tinder te poate proteja împotriva agresorilor, dar contra cost
Cine este Simon Leviev
Simon Leviev a fost principalul „actor” în documentarul Escrocul de pe Tinder. Potrivit informațiilor furnizate de oamenii legii, acesta ar fi păcălit femeile pentru aproape 10 milioane de euro, bani pe care îi obținea de la ele după ce le făcea să se îndrăgostească de el, ca mai apoi să le spună că îl urmărește mafia diamantelor și că are nevoie urgentă de bani.
Născut ca Shimon Hayut în Bnei Brak, un oraș situat la est de Tel Aviv, Simon Leviev și-a schimbat numele, dar, de fapt, nu avea nicio legătură cu familia magnatului israelian al diamantelor. El a fugit inițial din Israel în 2011 pentru a evita să fie judecat pentru infracțiuni legate de fraudă pe care le comisese la începutul anilor 2000 și s-a îndreptat spre Finlanda, unde ar fi început să conducă schema descrisă în documentarul Netflix. În 2015, a stat doi ani în închisoarea finlandeză după ce a înșelat trei femei, iar la eliberarea din 2017 s-a întors în Israel. Înainte de a putea fi arestat, a evadat din nou, îndreptându-se din nou spre Europa, unde The Tinder Swindler reia povestea lui Cecille, femeia care a avut prima puterea să reacționeze vizavi de infracțiunile pe care sesiza că le făcea Leviev.
Ce plan diabolic aplica escrocul
Schema sa, potrivit documentarului Netflix, era următoarea: întâlnea femei pe Tinder, le făcea să creadă că este un moștenitor bogat care lucrează în periculoasa afacere cu diamante și începea relații la distanță. În tot acest timp, el călătorea în interes de serviciu și trăia din belșug pe banii fostelor sale ținte. După ce se întâlnea cu o femeie ceva timp, îi explica că era în pericol, îi trimitea videoclipuri cu bodyguardul său sângerând și îi spunea iubitei sale că trebuie să folosească un card de credit pe numele altcuiva pentru a nu putea fi urmărit.
Potrivit filmului, prietenele sale i-au trimis carduri de credit, au contractat împrumuturi și linii de credit și chiar i-au trimis cu avionul valize cu bani retrași în momentul în care avea nevoie. El le-a promis că le va plăti înapoi.
Bineînțeles că ele l-au crezut, era prințul diamantelor, zbura cu avionul privat peste tot, stătea la cele mai luxoase hoteluri și era mereu plin de haine de firmă. Și le-a plătit înapoi: cu cecuri fără acoperire, cu ceasuri false și cu transferuri bancare care nu s-au efectuat niciodată.
Femeile victime nu știau că toată bogăția la care au fost martore fusese plătită de cele dinaintea lor - femei care, la acea vreme, erau singure, îndatorate și disperate după răspunsuri.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!