Lacul misterios din România care ascunde mistere incredibile! Ce comori antice au ieșit la suprafață

Ultima actualizare:

De-a lungul iernii, un lac din țara noastră oferă românilor ocazia de a vedea monumente incredibile, care ascund secrete încă prea puțin cunoscute de către specialiști. Blocuri de piatră din antichitate, trovanți, chiar și diferite fosile, acestea sunt doar unele dintre comorile care apar pe malurile acestui lac iarna.

Lacul Cinciș ascunde multem mistere / foto: Daniel Guță
Lacul Cinciș ascunde multem mistere / foto: Daniel Guță

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, acest lac misterios, care încă ascunde atât de multe secrete se găsește în județul Hunedoara.

Mai precis, este vorba despre Lacul Cinciș, care în timpul iernii, datorită nivelului scăzut al apei, lasă în văzul tuturor, pe maluri, monumente incredibile.

Lacul Cinciș a fost amenajat de către autorități în anii 1960, iar până și în zilele noastre este un obiectiv favorit al hunedorenilor care sunt în căutarea unui loc frumos unde își pot petrece timpul liber.

Acest lac de acumulare se găsește la aproximativ 10 kilometri de centrul minicipiului Hunedoara, iar suprafețele mici de pădure ascund printre copaci rămășițele unor sate părăsite cu decenii în urmă.

Lacul care aduce la mal comori în fiecare iarnă

Lacul de acumulare se găsește în Hunedoara / foto: Daniel Guță
Lacul de acumulare se găsește în Hunedoara / foto: Daniel Guță

De-a lungul anilor au existat nenumărate legende legate de acest lac incredibil, care acoperă vetrele unor vechi sate, cum ar fi Cinciș, Cerna și Baia Craiului, cât și altele. Însă, pe lângă diferitele legende care înconjoară Lacul Cinciș, mai există un alt lucru, extrem de real, care atrage atenția românilor! Comorile care rămân pe maluri, atunci când nivelul apei scade!

Este vorba despre pietre cu forme extrem de bizare, despre care localnicii spun că ar fi ori fosile din preistorie, ori trovanți. Trebuie spus că, de-a lungul anilor, fosile ale unor animale preistorice chiar au fost descoperite în această zonă. Iar pe lângă acestea, ruine romane, cât și dacice, au fost descoperite în lac.

Se pare că așezările antice de aici aveau legătură cu exploatările miniere din zonă, pe Valea Cernei găsindu-se cele mai vechi mine de fier de pe teritoriul României. În plus, un cimitir antic a fost identificat în zonă, iar bucăți de minereu de fier au fost descoperite în 18 morminte.

De asemenea, sub ape se mai găsesc și ruinele Bisericii Huniazilor, care a fost demolată în anii 1960, odată cu amenajarea lacului de acumulare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net