O maimuță foarte asemănătoare cu omul a fost clonată! Ce spun cercetătorii

Știința avansează cu pași din ce în ce mai repezi, iar un grup de cercetători chinezi a anunțat o nouă reușită incredibilă: prima maimuță din specia rhesus a fost clonată! Această specie este foarte asemănătoare cu omul, motiv pentru care este folosită pe scară largă pentru cercetări medicale.

Maimuța a fost clonată de către cercetătorii chinezi / foto: EPA/EFE
Maimuța a fost clonată de către cercetătorii chinezi / foto: EPA/EFE

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, cercetătorii chinezi spun că, datorită abilității de a clona această maimuță, va fi posibilă testarea mult mai rapidă a diverselor medicamente, iar studiile medicale vor avea un grad de certitudine mult mai ridicat în viitor. În trecut au mai existat încercări de a clona această maimuță, însă puii rezultați au murit, mereu, la doar câteva ore după naștere.

În timp ce atunci când vorbim despre reproducerea sexuală obișnuită a primatelor, puiul care va rezulta prezintă o combinație a genelor mamei și tatălui, atunci când vine vorba despre clonare, procesul este ceva mai diferit. Mai precis, puiul în acest caz nu este o combinație de gene, ci, din punct de vedere genetic, o copie fidelă a unui singur animal.

O nouă maimuță a fost clonată în China

Deși putem avea impresia că această tehnologie este încă ceva extrem de nou, dat fiind faptul că nu este încă aplicată la un nivel extrem de mare, clonarea a devenit posibilă oamenilor cu mult timp în urmă! Mai precis, în anul 1996, oaia Dolly a fost creată, fiind vorba despre prima clonă reușită!

Dr. Falong Lu, ce lucrează pentru cei de la Universitatea Academiei Chineze de Științe a declarat că la finalul încununat cu succes al experimentului, toți cei implicați zâmbeau de fericire.

Desigur, există și voci care se declară împotriva acestei tehnologii. Un purtător de cuvânt al celor de la Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) a declarat că suferința provocată animalului depășește orice beneficiu posibil pentru pacienții umani.

Maimuțele din această specie se găsesc de-a lungul Asiei, în locuri precum India, China, Vietnam, cât și multe altele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net