Cu ce schimbări vine Programul Noua Casă 2024. Limita maximă a unui credit pentru o locuinţă de 70.000 de euro

Vești bune pentru românii care doresc să își cumpere o casă în acest an! În 2024, Programul Noua Casă va continua să se desfășoare, cu același plafon precum anul trecut. Mai exact, dacă locuința pe care o cumpărați are un preț sub 70.000 de euro, suma maximă a creditului disponibil ar fi de 66.500 de euro. Desigur, va fi necesar să plătiți un avans de 5%.

Programul Noua Casă continuă și în 2024 / foto: Shutterstock
Programul Noua Casă continuă și în 2024 / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, vestea cea mai bună pentru românii care își doresc o casă este reducerea masivă a avansului care trebuie achitat. Mai precis, în Programul Noua Casă 2024, avansul pentru creditul ipotecar este de numai 5%, o scădere masivă față de suma precedentă, de 15%. Desigur, condiția pentru a se aplica acest avans mic este ca prețul locuinței să fie mai mic de 70.000 de euro.

În cazurile în care vorbim de prețuri mai mari pentru locuințe, situația avansului se schimbă. Mai precis, dacă sunteți în situația în care apartamentul (ori casa) pe care o cumpărați se încadrează ca preț în plafonul de până 140.000 de euro, avansul care vi se va cere este ceva mai ridicat. Mai exact, este vorba despre o valoare de 15%.

Programul Noua Casă continuă și în 2024

Desigur, un alt lucru pe care românii trebuie să îl aibă în vedere, dacă își doresc să beneficieze de avantajele Programului Noua Casă ține de perioada în care li se interzice să vândă noua locuință. Mai precis, românii trebuie să știe că nu le este permis să vândă locuința cumpărată cu ajutorul acestui program pentru o perioadă de 5 ani.

Potrivit informațiilor, se pare că dobânda creditului este una variabilă, ce va fi calculată în funcție de IRCC.

La aceasta va urma să se adauge o marjă fixă a băncii, mai precis, 2%. Se pare că programul urmează să înceapă începând cu jumătatea lunii următoare, adică din februarie, imediat ce se va adopta bugetul programului, ce ajunge la un miliard de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net