Legume care se plantează în luna septembrie în grădină. Secretele grădinarilor pentru o recoltă bogată

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem cu pași de repezi de luna septembrie, iar odată cu aceasta, de începutul toamnei. Ei bine, dacă ne numărăm printre românii care au propria grădină, trebuie să începem să ne gândim serios la ce legume trebuie să plantăm în această perioadă! Iar dacă deja avem unele produse cultivate, trebuie să recoltăm semințele acelor soiuri pe care vrem să le păstrăm în continuare!

Unele legume sunt perfecte pentru a fi plantate în luna septembrie
Unele legume sunt perfecte pentru a fi plantate în luna septembrie

Poate că temperaturile extreme din termometre ne fac să credem că încă suntem în mijlocul verii, însă o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne apropiem cu ași de repezi de luna septembrie. Desigur, odată cu aceasta vine și începutul începutul toamnei, iar dacă ne numărăm printre românii care au propria grădină, trebuie să începem să ne gândim serios la ce legume trebuie să plantăm în această perioadă! Iar dacă deja avem unele produse cultivate, trebuie să recoltăm semințele acelor soiuri pe care vrem să le păstrăm în continuare!

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la agrointel.ro, există unele legume perfecte pentru a fi plantate în această lună! Iar poate că cele mai bune sunt usturoiul verde și ceapa! Acestea se plantează în grădină, în șanțuri, la o distanță de aproximativ 5 centimetri una de cealaltă. Aveți grijă, acest șanț trebuie să fie puțin mai adânc, dacă vreți ca legumele voastre să fie protejate de îngheț! De asemenea, cel mai bine este să cultivați usturoiul verde și ceapa după ce în sol au fost tomate, cartofi, vinete, ardei, sau chiar și pepeni. La polul opus, culturile premergătoare complet nerecomandate sunt fasolea și mazărea.

Legumele perfecte pentru a fi plantate în luna septembrie

Ridichile, printre legumele perfecte pentru a fi plantate în septembrie
Ridichile, printre legumele perfecte pentru a fi plantate în septembrie

O altă opțiune perfectă pentru a fi plantată în luna septembrie sunt ridichile! Acestea sunt perfecte pentru soluri arate cu atenție, bogate în potasiu, cât și sărace în azot! Pentru a fertiliza solul și a vă îmbogăți recolta de ridichi, puteți pune cenușă în sol, desigur, în cantități mici. De asemenea, un alt „truc” util este să plantați ridichi după mazăre, fasole, sau cartofi. Solul trebuie semănat până la o adâncime de maxim 2 cm, iar ridichile nu necesită mare lucru pentru a fi susținute. Ba mai mult decât atât, ele pot fi recoltate chiar și la numai o lună după ce au fost plantate.

Este indichat să plantați ridichile la o distanță de 3-4 cm una de cealaltă, iar dacă nu sunt ploi suficiente, să le udați cam odată, sau de două ori pe săptămână.

Prazul, perfect pentru a fi plantat în septembrie

Prazul, altă opțiune perfectă pentru septembrie
Prazul, altă opțiune perfectă pentru septembrie

Dacă niciuna dintre opțiunile de până acum nu vă fac cu ochiul, puteți apela la praz! Trebuie să lăsați o distanță de aproximativ 15 cm între răsaduri, iar pentru a pregăti corespunzător terenul, sunt necesare cam 40 kg de gunoi de grajd (sau compost) la 10 de metri pătrați.

Dacă nici prazul nu vă încântă, mai există o opțiune: salata! Solul trebuie bine mărunțit și nivelat, iar îngrășământul pe bază de fosfor și potasiu vă va ajuta enorm! Salata recoltată în toamnă trebuie ținută la frigider 24 de ore, pentru a nu devolta un gust amar!

Iar pentru a vă mai diversifica recolta, trebuie să știți că legume precum hreanul, mazărea, sau chiar și țelina, sunt perfecte pentru a fi plantate în luna septembrie. De asemenea, spanacul, sau, ceva mai „dietetic”, sparanghelul, sunt ideale pentru această lună.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net