Ce legume se plantează în lunile septembrie și octombrie în grădină. Doar gospodarii adevărați cunosc toate soiurile

Deja ne apropiem cu pași repezi și de începutul toamnei, iar dacă avem norocul de a ne număra printre românii care stau la curte, trebuie să începem să ne pregătim să plantăm legumele perfecte pentru această perioadă. Iar în lunile septembrie și octombrie, gospodarii iscusiți plantează doar aceste legume!

Există unele legume perfecte pentru a fi plantate în septembrie și octombrie
Există unele legume perfecte pentru a fi plantate în septembrie și octombrie

Luna august se apropie destul de repede de final, iar odată cu începutul lui septembrie, va începe, oficial, toamna. Ei bine, dacă avem norocul de a ne număra printre românii care stau la curte, ori dețin terenuri la țară, atunci trebuie să începem să ne gândim la ce legume trebuie să plantăm în această perioadă. Ei bine, potrivit celor mai iscusiți gospodari, pentru lunile septembrie și octombrie există unele alegeri perfecte pentru a fi plantate în grădina noastră!

De exemplu, destul de repede, la începutul lunii septembrie, trebuie să începem să ne ocupăm de legume precum ceapa verde de iarnă, salata care iernează, ori măcrișul. Acestea trebuie plantate destul de repede, cea mai bună perioadă pentru aceste legume fiind între 1 și 10 septembrie.

Legumele care se plantează în septembrie și octombrie

După ce v-ați ocupat de acestea, urmează să întrăm în segmentul 10-20 septembrie, în care leguma perfectă este spanacul! Acest produs delicios și sănătos ar trebui plantat în grădină în această perioadă, însă, dacă din diferite motive nu aveți cum, există vești bune! Spanacul poate fi plantat și în perioada 20-30 septembrie, fără probleme! Iar în această perioadă de mijloc spre final de septembrie, o altă alegere perfectă pentru a fi plantată este salata de iarnă, ori ceapa verde, ce vor răsări tocmai în primăvară.  

În acest punct, deja intrăm în octombrie, iar în prima săptămână a lunii puteți planta spanac, însă, aveți grijă, acesta va putea fi cules de abia în primăvară! Loboda, conopida, mazărea, ceapa și usturoiul sunt alte alegeri perfecte pentru luna octombrie, care, la fel, vor trebui culese de abia în primăvară.

Iar pentru începutul lunii noiembrie, cel mai bine este să plantați hrean, morcovi, pătrunjel, ceapă, usturoi, ori chiar și mazăre.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net