Vrei să îți transformi grădina? Iată ce plante spectaculoase poți adăuga

Dacă locuiești la casă și ai la dispoziție o grădină pe care o poți îngriji și amenaja, te afli cu siguranță printre norocoși. Grădina poate deveni micul tău colț de natură, mai ales dacă locuiești în mediul urban. 

Grădină / Sursă foto: unsplash.com
Grădină / Sursă foto: unsplash.com

Fie că ești deja pasionat de grădinărit sau abia descoperi acest hobby, vara este momentul oportun în care poți transforma acest spațiu pentru a completa imaginea locuinței tale. Iată ce plante îți lipsesc și cum îți poți transforma grădina într-un loc exotic în această vară.

Plante exotice care îți pot transforma grădina

Grădina ta poate fi un loc cu adevărat spectaculos cu ajutorul plantelor potrivite. Dacă nu știi exact de unde să începi poți cere ajutorul unui designer de exterior, însă dacă îți dorești ca acesta să fie un proiect propriu, este important să cauți plante care să te reprezinte cât mai bine și să fie cât mai ușor de îngrijit. 

Aspectul grădinii tale trebuie să fie unul cât mai relaxant și cât mai aproape de ceea ce îți imaginezi. Pentru a-ți construi cu adevărat o oază de relaxare, plantele mediteraneene pot fi o alegere excelentă. Acestea vor oferi un aspect exotic grădinii tale și îți vor aminti mereu de o vacanță în altă țară, de care vei avea parte în fiecare zi. 

Dacă îți plac plantele cu flori, există o multitudine de tipuri dintre care poți alege. Cu atât mai mult, beneficiul este acela că, deși vor avea un aspect cu totul exotic, sunt perfecte pentru clima din țara noastră și le vei putea îngriji cu ușurință. Bineînțeles, există tipuri de plante care necesită o îngrijire mai atentă și plante care sunt mult mai rezistente la condiții mai aspre de mediu. În funcție de acest lucru și de cunoștințele tale despre plante le poți alege pe cele pe care știi sigur că le vei putea îngriji. 

Totuși, este indicat să cunoști cât mai multe detalii despre plante și îngrijirea acestora în general, pentru a te asigura că vei avea întotdeauna o grădină spectaculoasă. Pe verdena.ro poți descoperi o multitudine de detalii despre plante, nevoile acestora și cum le poți îngriji pentru a te bucura cât mai mult de florile și culorile acestora. Atunci când alegi plante cu flori este important să fii cât mai atent la cromatica aleasă pentru un aspect uniform și echilibrat al grădinii. Poți alege plante care să înflorească în aceeași perioadă, cu aceleași culori, sau poți îmbina diverse nuanțe de flori de la diferite plante. Astfel, grădina ta va avea un aspect mult mai sofisticat. Cele mediteraneene sunt plantele care oferă flori bogate și superbe pe toată durata verii. 

Dacă îți dorești mai degrabă plante de decor sau vrei să le adaugi printre cele cu flori, poți opta pentru diferite soiuri de palmier, bambus sau măslin. Multe dintre acestea sunt plante care vor avea un verde veșnic și îi vor oferi grădinii tale un aspect plin și viu indiferent de sezon. 

Grădina ta poate fi spectaculoasă cu plantele potrivite. Cele mediteraneene sunt din ce în ce mai populare datorită verdelui intens și a florilor bogate în timpul verii și primăverii. Astfel, dacă îți dorești un aspect exotic pentru grădina ta, aceste plante pot fi excelente odată adăugate în colecție. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
image
actualitate.net
image
actualitate.net