Locul secret din Gara de Nord București. Puțină lume știe de existența sa

Mulți dintre noi putem avea impresia că nu mai pot exista secrete într-o clădire utilizată de către mii de oameni în fiecare săptămână, chiar în inima Bucureștiului. Cu toate acestea, Gara de Nord ascunde un loc incredibil, despre care doar foarte puțină lume mai știe în ziua de astăzi.

Salonul Regal din Gara de Nord este un secret știut doar de foarte puțini români
Salonul Regal din Gara de Nord este un secret știut doar de foarte puțini români

Sute de trenuri sosesc și pleacă în fiecare zi din Gara de Nord, iar alături de ele, mii de oameni, atât din țară, cât și de dincolo de hotare. Mulți dintre ei poate că pornesc în vacanță către destinații turistice populare din România, pe care deja fiecare dintre noi le poate recunoaște. Însă aproape nimeni nu știe că, la doar câțiva metri distanță de ei, se află un loc incredibil, chiar în Gara de Nord!

Mai precis, este vorba despre „Salonul Regal”, un loc de o frumusețe rară, pe care puțini români îl cunosc! Acest loc secret din Gara de Nord a fost inaugurat chiar de către Carol I, în anul 1896. Scopul amenajării acestui loc de o eleganță rară a fost o vizită a împăratului Austr-Ungariei, Franz Joseph. Ulterior, „Salonul Regal” a fost restaurat în anul 1926, iar apoi în 2013.

Salonul Regal, locul secret din Gara de Nord

În ciuda frumuseții sale, sau, poate fix din această cauză, Salonul Regal nu a fost niciodată utilizat de către publicul larg. Singurele momente în care acest loc a fost folosit au fost diferite evenimente speciale, ori când s-a cerut acest lucru.

În anul 1928, în Salonul Regal a fost prezentată Regelui Mihai prima locomotivă cu aburi construită de către Malaxa. Ultima dată când regele a pășit în acest loc incredibil a fost în 1947.

Salonul Regal impresionează prin frumusețea sa, fiind decorat în stilul empire. Lampadarele din acest loc superb au fost aduse tocmai de la Paris, iar, inițial, mobilierul de aici era din piele roșie. Pereții Salonului Regal sunt acoperiți de marmură, iar plafoanele au decorații de cea mai mare calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net