„Loteria morții”. A câștigat o avere la Loto, dar viața i s-a transformat într-un coșmar

Ultima actualizare:

Pentru cei mai mulți oameni, să câștige la loterie ar fi un vis devenit realitate, însă, nu este și cazul lui William „Bud” Post III, din Pennsylvania. În 1988, bărbatul a amanetat un inel și a folosit banii pentru a cumpără bilete la loteria de stat. Norocul a fost de partea lui și s-a ales cu 16,2 milioane de dolari. Însă, după câștig, viața sa avea să se transforme într-un coșmar.

William „Bud” Post III a câștigat 16, 2 milioane de $ la Loto în 1988
William „Bud” Post III a câștigat 16, 2 milioane de $ la Loto în 1988

În anul 1988, având doar 2.46 dolari în contul său bancar, William „Bud” Post III, din Pennsylvania, SUA, a decis să amaneteze un inel pentru 40 dolari și a folosit banii pentru a achiziționa 40 de bilete la loteria de stat. Prietena sa, Ann Karpik, a cumpărat alte 20. Norocul a fost de partea lor, unul dintre ele fiind câștigător și aducându-le suma de 16,2 milioane de dolari. William a ales să primească această sumă în plăți anuale de 498.000 de dolari.

Ce a făcut cu banii câștigați

Dar, în ciuda faptului că tocmai s-a ales cu un câștig uriaș, bărbatul și-a numit jackpot-ul „loteria morții”,  după ce a devenit victima unei tentative de asasinat, iar, în decursul unui an, obiceiurile sale proaste de a cheltui l-au adus în pragul sărăciei, cheltuind 300.000 de dolari în primele săptămâni de la prima plată anuală.

Ce a ales bărbatul să facă cu sumele de bani? William s-a folosit de primul lot al câștigurilor sale pentru a-și cumpăra un avion cu două motoare, în ciuda faptului că nu avea licență de pilot, și, de asemenea, a aruncat bani pe afaceri pentru frații săi, inclusiv un contract de închiriere a unui restaurant și locuri de parcare folosite.

Bărbatul și-a numit jackpot-ul „loteria morții” / Foto: Captură video
Bărbatul și-a numit jackpot-ul „loteria morții” / Foto: Captură video

„El a făcut tot ce v-ați aștepta de la un tip care a devenit un milionar peste noapte”, a declarat John Lacher, un avocat specializat în faliment care l-a asistat pe câștigătorul la Loto, potrivit tabloidului britanic DailyStar.

Așadar, Wiliam ajunsese să aibă deja datorii de 500.000 de dolari în doar trei luni. Și, totuși, asta nu este tot. Jeffery Post, propriul său frate, a încercat să angajeze un ucigaș plătit pentru a-l ucide atât pe el, cât și pe cea de-a șasea soție a sa, promițându-i unui bărbat o barcă cu pânze și că îi va ierta datoria dacă îi va ucide. De asemenea, cerința sa era că acesta să-i omoare în așa fel încât să pară că a fost vorba despre un caz de crimă-sinucidere. Însă, Jeffery a fost arestat.

Ai crede că probleme lui William se termină aici, dar nu este deloc așa. Chiar dacă supraviețuit tentativei de asasinat, el și-a cumpărat, la un an de la câștigul său, pentru suma de 395.000 de dolari, un conac luxos în Oil City, iar viața sa avea să se înrăutățească în continuare.

A fost dat în judecată

I s-a ordonat să stea departe de cea de-a șasea soție de către un tribunal județean, după ce a tras cu o pușcă în mașina ei, iar, în 1989, prietena sa Ann Karpik l-a dat în judecată, susținând că cei doi au fost de acord să împartă câștigurile, dar ea nu s-a ales cu nimic. De aici, probleme financiare ale lui William s-au agravat, mai ales după ce Ann a câștigat procesul și în 1992 a primit o treime din câștiguri, dar când bărbatul a refuzat să plătească, un judecător a dispus înghețarea plăților sale la loterie până la soluționarea litigiului.

În timp ce conacul său a căzut în dizgrație, William a început să-și scoată la licitație bunurile, susținând că „am fost mult mai fericit când am fost sărăc” în timp ce se chinuia să scape de datorii. În 1996, a vândut conacul pentru 65.000 de dolari și a scos la licitație restul de 17 plăți la loterie.

Wiliam ajunsese să aibă datorii de 500.000 de dolari în doar trei luni / Foto: Captură video
Wiliam ajunsese să aibă datorii de 500.000 de dolari în doar trei luni / Foto: Captură video

„Odată ce nu voi mai fi câștigător la loterie, oamenii mă vor lăsa în pace. Asta e tot ce vreau. Doar liniște sufletească”, a declarat el la vremea respectivă.

Și se pare că și-a îndeplinit dorința, deoarece până anul următor a cheltuit restul de 2,65 milioane de dolari pentru a își achita datoriile, a vândut încă două case, un camion, trei mașini, două motociclete Harley-Davidson, două televizoare Sony, o rulotă de lux, calculatoare și o barcă cu pânze de 260.000 de dolari.

S-a stins din viață la vârsta de 66 de ani

În 1998, a fost arestat pe aceeași barcă după ce a refuzat să se predea în urma unui atac la care a fost condamnat cu șase ani înainte. Fusese găsit vinovat că a tras cu o pușcă asupra unui bărbat care se dusese la conacul său pentru a încasa o datorie. După executarea pedepsei, William a trăit pe o indemnizație de 450 de dolari pe lună pentru handicap. În 2006, la vârsta de 66 de ani, Wiliiam s-a stins din viață după ce a cedat în urma unei insuficiențe respiratorii.

„Toată lumea visează să câștige bani, dar nimeni nu își dă seama de coșmarurile care vin cu ei sau de probleme, am fost mult mai fericit când am fost sărăc”, a declarat William, plângându-se de câștigul său, în 1993.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net