Miracol! Un bebeluș născut cu jumătate de inimă a supraviețuit, deși medicii nu i-au dat șanse

Un cuplu din Sussex a primit vești devastatoare de la medici, în urmă cu patru luni. Bebelușul lor s-a născut cu jumătate de inimă, ceea ce însemna că ar putea să moară în orice moment. Cu toate acestea, Dorothea a demonstrat că este o luptătoare.

Părinții și surioara i-au fost alături (Foto: Profimedia)
Părinții și surioara i-au fost alături (Foto: Profimedia)

Citește și: «Dumnezeu l-a ținut aici!» Un pastor american aflat în moarte cerebrală, semne de viață în ziua în care urma să fie deconectat de la aparate

La ecografia de 16 săptămâni, medicii i-au dat Zofiei Fenrych (41 de ani) un ultimatum. Copilul ei avea o malformație cardiacă gravă, iar sfatul a fost să întrerupă sarcina. Dar ea și partenerul ei, Rob (50 de ani), au decis că aceasta nu era o opțiune pentru ei. Fetița lor, Dorothea s-a născut în iunie 2022 și a început o luptă epică pentru supraviețuire. Zofia a fost hotărâtă să caute opțiuni de tratament. Ea a vorbit cu un specialist cardiolog care a spus că inima bebelușului său ar putea fi reconstruită la naștere.

Te-ar putea interesa și: Miracol! Trăieşte, deşi s-a născut cu 100 de tumori

Bebeluşul Dorothea a venit pe lume pe 7 iunie, iar Rob susține că operaţia de reconstrucţie a inimii ei aproape că nu a fost făcută, deoarece nu i s-a dat „nicio şansă de supravieţuire”. Dorothea a petrecut 11 ore în operație, în timp ce medicii au „recablat” venele și arterele pentru a funcționa. Spre bucuria tuturor, operația a fost un succes, dar la câteva ore după, fetița a suferit un stop cardiac. Medicii au resuscitat-o timp de o oră, iar în mod miraculos Dorothea și-a revenit.

Află și: Un băiețel de 8 ani a supraviețuit o săptămână în canalizare

Urmează să fie supusă unei alte operații

Dorothea a stat timp de șase săptămâni pe aparate (Foto: Profimedia)
Dorothea a stat timp de șase săptămâni pe aparate (Foto: Profimedia)

În ciuda faptului că a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă – și un stop cardiac care a durat 60 de minute– copilul care are acum patru luni a supraviețuit miraculos. „S-a luptat atât de mult să fie aici cu noi și vrea să le arate oamenilor că nu renunță niciodată”, a spus mama mândră, Zofia, potrivit publicației Metro.

Vezi și: Miracol! Copii scoși cu elicopterul din râpă

Dorothea și-a petrecut următoarele șase săptămâni la Terapie Intensivă cu cavitatea toracică deschisă și conectată la aparate– care funcționează ca o inimă artificială pentru a pompa sânge. În august, a devenit suficient de puternică pentru a fi mutată într-o secție obișnuită și a fost scoasă de pe aparate.

Fetița se simte mult mai bine în prezent (Foto: Profimedia)
Fetița se simte mult mai bine în prezent (Foto: Profimedia)

Iată și: Miracol! Căţelul familiei a salvat fetiţa de la moarte

Va trebui să fie supusă unei alte operații la inimă la vârsta de șase luni, pentru care Zofia și Rob strâng în prezent fonduri, sperând în viitorul Dorotheei. „Arăta ca un copil sănătos și nu ne vine să credem cât de departe a ajuns. Medicii și asistentele sunt uimiți atunci când o văd. Avem cea mai minunată fetiță. Este miracolul nostru”, a spus tatăl Dorotheei. Zofia și Rob mai au împreună un copil, pe Batsheba, în vârstă de doi ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net