Miracol! Copii scoși cu elicopterul din râpă

Ultima actualizare:

Echipajele se salvare s-au mobilizat exemplar şi, cu ajutorul unui elicopter SMURD, cei doi copii au fost scoşi din prăpastie şi au fost duşi de urgenţă la spital.

Elicopterul SMURD a fost trimis de urgenţă pentru salvarea celor doi fraţi
Elicopterul SMURD a fost trimis de urgenţă pentru salvarea celor doi fraţi

Acţiune de salvare ca-n filme! Duminică după-amiază, în jurul orei 14,30, doi fraţi din Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, se plimbau cu un ATV, în zona cunoscută drept “Râpa Roşie”, aproape de Sebeş, scrie adevarul.ro.

Citește și Salvare imposibilă după 27 de ore în peşteră. Povestea incredibilă care l-a fascinat pe James Cameron

Puştii circulau în afara drumului public şi au căzut în râpă. Echipajele de salvare au avut o misiune extrem de complicată. Au fost momente foarte dificile din cauza reliefului şi a fost nevoie de alpiniştii de la Salvamont.

«Foarte greu de extras»

Din cauza zonei inaccesibile rutier sau la pas, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost cu ajutorul elicopterului SMURD. “Am fost solicitaţi să intervenim pentru evacuarea celor doi copii căzuţi cu un ATV în Râpa Roşie.

Puștii au fost aduși în locul unde așteptau ambulanțele
Puștii au fost aduși în locul unde așteptau ambulanțele

Cei doi erau căzuţi într-o crevasă adâncă de circa 2,5 - 3 metri şi lată de circa 50 centimetri. Extracţia s-a făcut cu hamul de salvare triunghiular (Pitagor), iar evacuarea s-a efectuat cu elicopterul, până la ambulanţe. Starea acestora nu era foarte bună, mai ales fetiţa, care era blocată la baza crevasei într-o poziţie extrem de incomodă şi foarte greu de extras”, au dezvăluit reprezentanţii Salvamont Alba.

“La locul accidentului au intervenit numeroase forţe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi copii au fost scoşi din râpă, ulterior fiind transportaţi la spital”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba. Mulţi dintre oamenii adunaţi la faţa locului i-au aplaudat pe salvatori la finalul misiunii.

Traumatisme şi fracturi

Cei doi fraţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Alba Iulia, unde au fost investigaţi şi au primit îngrijiri medicale. Cel mai probabil, copiii vor fi transferaţi la un centru universitar dintr-un judeţ învecinat.

Echipajele medicale au acordat primul ajutor
Echipajele medicale au acordat primul ajutor

“Pacienta de 12 ani are mai multe contuzii prin cădere de la înălţime, traumatism cranio-facial acut minor şi fractură claviculă stânga. Diagnosticul pacientului de 14 ani este: policontuzionat prin cădere de la înălţime, traumatism cranio-facial acut minor, traumatism coloană dorsală cu fractură tasare corp vertebral D8 şi fractură calcaneu. Vor fi transferaţi către un centru universitar, după efectuarea formalităţilor”, a anunţat Alexandra Mateş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

O plimbare în natură s-a transformat într-un eveniment nedorit
O plimbare în natură s-a transformat într-un eveniment nedorit

Poliţiştii din Alba au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul celor doi copii de 12 ani şi 14 ani.

Citește și La 112 se sună încontinuu. O mamă a așteptat o oră și 34 de minute ca să i se răspundă, iar ambulanța a sosit după 12 ore

Click! spune

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică având o suprafaţă de 10 hectare. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 şi 100 de metri. Apa a săpat, pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii), forme ciudate: coloane, turnuri, piramide - toate de culoare roşiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervaţii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net