Copil de 5 ani, blocat de peste 36 de ore într-un puț adânc. VIDEO cu operațiunea de salvare

Un filmuleț publicat pe platforma YouTube a documentat operațiunea de salvare a unui băiețel de doar 5 ani, din Maroc, care a căzut într-un puț adânc.

Copil de 5 ani, blocat de peste 36 de ore într-un puț Foto: Captură Video
Copil de 5 ani, blocat de peste 36 de ore într-un puț Foto: Captură Video

Joi, 3 februarie, un accident care a implicat un copil de 5 ani a ținut întreaga comunitate din Maroc cu sufletul la gură, în timp ce salvatorii au încercat să scoată micuțul dintr-un puț adânc. Copilul a stat blocat acolo mai bine de 36 de ore, operația de salvare fiind, astfel, crucială.

Copil de 5 ani, blocat de peste 36 de ore într-un puț adânc

Potrivit presei locale, băiețelul, pe numele lui Rayan, a căzut marți seara în puțul secat, dintr-o neatenție. Puțul este săpat în vecinătatea locuinței familiei copilului și este îngust are o adâncime de 32 de metri. Echipajele ajunse la fața locului au constatat că puțin este greu accesabili, situație care a întârziat și mai mult operațiunea de salvare.

Întâmplarea a avut loc într-un sat din apropierea localităţii Bab Berred din provincia Chefchaouen, în nordul Maroculu. „Într-un moment de neatenţie, micuţul a căzut în fântâna pe care o reparam. N-am putut dormi nicio clipă toată noaptea'', a declarat tatăl lui Rayan pentru presa locală.

Având în vedere timpul îndelungat petrecut de copil în puț, salvatorii i-au trimis întâi acestuia alimente, apă și oxigen, pentru a se asigura că starea lui de sănătate rămâne una bună.

La fața locului au fost trimise cinci escavatoare care au început să sape în paralel cu puţul, pentru a-l scoate pe copil, nefiind posibilă intrarea salvatorilor prin locul pe unde a căzut micuțul. „Lucrările de excavaţie au atins o adâncime de peste 19 metri'', au inforat autorităţile locale.

Mobilizate de mai bine de 24 de ore, echipele de intervenţie nu au putut coborî direct în puţ, pentru că diametrul acestuia nu depăşeşte 45 de centimetri'', a declarat responsabilul cu operaţiunile de salvare pentru un post TV.

Accidentul a devenit la scurt timp știre de interes național și s-a viralizat și pe rețelele de socializare. Hashtag-ul #sauvezrayan (în arabă) a fost joi în tendinţe pe platforma Twitter, însoțit de zeci de mesaje din partea internauților.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net