Miracol! Trăieşte, deşi s-a născut cu 100 de tumori

Medicii le-au spus părinţilor bebeluşului Rachael Young să se aştepte la ce e mai rău când au descoperit că organele sale aveau peste 100 de tumori în creştere, dar fetiţa şi-a revenit miraculos, după aproape o mie de şedinţe de chimioterapie.

Rachel are o stare de sănătate bună în prezent
Rachel are o stare de sănătate bună în prezent

Când micuţa Rachael Young, din Marea Britanie, s-a născut cu peste o sută de tumori în corp, nu era de aşteptat să supravieţuiască. Tumorile benigne creşteau în fiecare dintre organele majore ale bebeluşului, inclusiv în inima sa.

Iar afecţiunea medicală a fetiţei era atât de rară încât medicii le-au spus părinţilor devastaţi ai lui Rachael să se pregătească pentru un deznodământ sumbru.

Katie (37 de ani) a povestit că ea şi soţul său Simon (39 de ani) au avut un şoc extraordinar când au aflat că fiica lor avea peste o sută de tumori în corp.

„Avusesem o sarcină sănătoasă, aşa că nu aveam nici o idee despre ce avea să urmeze. Medicii au spus că nu au mai văzut aşa ceva şi că nu ştiau dacă o pot trata pe Rachael, pentru că nu aveau nici un caz cu care să o compare. A fost un început atât de sumbru pentru ea”.

Rachael s-a îmbolnăvit pentru prima dată când avea doar o zi de viaţă şi analizele au arătat că avea miofibromatoză infantilă în forma sa cea mai severă. Afecţiunea rară determină creşterea tumorilor benigne în piele, muşchi, oase şi organe.

Fetiţa, alături de fratele ei mai mare, Henry. Foto: Arhivă personală
Fetiţa, alături de fratele ei mai mare, Henry. Foto: Arhivă personală

Katie, care lucrează ca profesoară, şi mai are un copil, pe Henry, a povestit că nu auzise niciodată despre o astfel de boală.

„Medicii ne-au spus că tumorile erau pe fiecare organ din corpul ei, inclusiv mai multe în inima ei. Unele erau mici, dar altele erau mari, măsurând până la câţiva centimetri fiecare. Şi cele din inima ei provocau inflamaţii acolo. Din fericire, tumorile erau benigne şi nu canceroase, dar pentru că erau atât de multe, îi puteau provoca daune care îi puneau viaţa în pericol. Aşa că au decis că modalitatea cea mai bună de a le trata este chimioterapia”.

 «A trebuit să fie hrănită printr-un tub»

Micuţa Rachael a fost plasată într-un studiu inovator de cercetare şi a început un tratament intensiv de chimioterapie la Spitalul Addenbrooke din Cambridge, când avea doar două săptămâni. Mama ei a spus că experienţa de a-şi vedea bebeluşul trecând prin aşa ceva a fost sfâşietoare.

„Îi era rău în permanenţă din cauza chimioterapiei şi a avut şi multe infecţii. A trebuit să fie hrănită printr-un tub. A fost atât de greu pentru familie, să fim despărţiţi, iar lui Henry îi era teribil de dor de ea. Voia doar să o aibă pe sora lui mai mică acasă”.

Bebeluşul a fost hrănit multă vreme printr-un tub. Foto: Arhivă personală
Bebeluşul a fost hrănit multă vreme printr-un tub. Foto: Arhivă personală

Pentru că starea lui Rachael era atât de rară, medicii au fost nevoiţi să adapteze tratamentul de la zi la zi.

Dar, după 18 luni de şedinţe istovitoare de chimioterapie, au avut în sfârşit o veste bună pentru familie: toate tumorile fetiţei dispăruseră.

Rachael trebuie să facă analize la fiecare trei luni pentru a verifica dacă mai există tumori, dar până acum acestea nu au revenit şi medicii sunt încrezători că fetiţa va putea duce o viaţă normală.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net