Momentul ideal când trebuie să scoți plantele afară sau pe balcon

După cum putem observa cu toții, zilele devin din ce în ce mai călduroase, iar pe măsură ce ne apropiem de vară, vremea va fi tot mai însorită și frumoasă. Mulți dintre noi, în această perioadă din an, scoatem plantele din casă pe balcon, însă există situații în care acest lucru poate dăuna plantelor noastre.

Mulți român scot plantele pe balcon în această perioadă / foto: Freepik
Mulți român scot plantele pe balcon în această perioadă / foto: Freepik

Cu siguranță că putem observa cu toții că temperaturile din timpul zilei sunt din ce în ce mai ridicate. În ciuda faptului că de abia ne aflăm în mijlocul primăverii, deja am avut parte de zile cu temperaturi ce s-au apropiat chiar și de 30 de grade Celsius.

Iar această perioadă din an, pentru cei dintre noi care au în casă mai multe flori, înseamnă că vom scoate plantele în balcon! Însă, chiar dacă noi ne dorim ca acestea să profite de lumina Soarelui și de căldură, putem să stricăm plantele, dacă nu avem grijă!

Când putem scoate plantele în balcon

Un lucru la care trebuie să avem grijă este faptul că temperaturile din timpul nopții pot fi, în continuare, destul de scăzute, iar nu toate plantele vor rezista frigului. Un detaliu util pe care trebuie să îl știm este faptul că minimele de pe timpul nopții nu ar trebui să coboare sub 5 – 9 grade. Dacă încă avem nopți cu temperaturi mai reci decât aceste valori, nu trebuie să scoatem, încă, plantele din casă.

De asemenea, este posibil ca ploile acide să fie foarte periculoase pentru plantele noastre ornamentale. Astfel, dacă le scoatem în balcon, ori în curte, este indicat să avem măcar o copertină, pentru a le acoperi.

Plantele cele mai rezistente, pe care le putem scoate fără griji în balcon sunt ficusul, mușcata, dar și yuka. O altă plantă extrem de comună prin casele românilor, care rezistă fără probleme la mutarea pe balcon, este cactusul. Iar dacă vrem să ne asigurăm că florile noastre nu vor avea probleme pe balcon, putem folosi pământ universal pentru flori, pe care îl putem găsi la orice florărie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net