Ce mâncau dacii. Printre „delicatesele” vremurilor, carnea de câine

Ultima actualizare:

În ciuda faptului că sunt atât de importanți pentru istoria poporului nostru, dacii rămân înconjurați de mistere chiar și în ziua de astăzi. Chiar și detalii simple, precum limba și religia acestora pun semne destul de mari de întrebare istoricilor. Din fericire, există și unele detalii despre daci pe care le cunoaștem, inclusiv bucătăria pe care o aveau.

Daci reprezentați pe Columna lui Traian
Daci reprezentați pe Columna lui Traian

Alături de romani, dacii au fost cruciali în apariția culturii și limbii pe care o avem astăzi. Însă, în ciuda importanței pe care o are această cultură pentru noi și, la fel de paradoxal, în ciuda teritoriilor vaste pe care tracii le controlau în Antichitate, lumea acestei populații rămâne, în mare parte, înconjurată de mister. Chiar și subiecte precum limba și religia acestora rămân destul de greu de descifrat de către istoricii din zilele noastre.

Dar, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, există și nenumărate detalii pe care experții moderni au reușit să le descopere, atunci când vine vorba despre modul în care trăiau dacii. Iar un astfel de subiect interesant ține de preferințele culinare ale acestora. Experții ne spun că dacii aveau o bucătărie destul de simplă, însă extrem de bine echilibrată, din punct de vedere nutritiv.

Dacii mâncau carne de câine

Dacă am putea călători în timp, în Dacia, este foarte posibil să vedem pe masa noastră terciuri pregătite din diferite cereale, alături de alte alimente, cum ar fi lapte, brânză, ouă, miere, mazăre, ciuperci, ori chiar și spanac. În ce privește consumul de carne, dacii mâncau vită, porc, pasăre, ori vânat. Unele dovezi arheologice indică faptul că dacii ar fi mâncat chiar și carne de câine.

În plus, dacii știau destul de bine cum să conserve alimentele. Aceștia foloseau diferite metode, cum ar fi afumarea, murarea, fermentarea, ori chiar și uscarea, pentr a putea păstra diferitele preparate pentru mai mult timp. De asemenea, ei foloseau și o mulțime de plante, cum ar fi salvia, mărarul, cimbrișorul, ori menta. Chiar dacă bucătăria lor era destul de simplă, dacii aveau o alimentație foarte echilibrată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net