Prețuri tot mai mari, în piețe! O legumă banală, consumată de mulți români, a ajuns să se vândă cu 10 lei kilogramul

Postul Paștelui ar trebui să fie o perioadă plină de liniște pentru credincioși, în care aceștia vor încerca să se apropie cât mai mult de Dumnezeu. Din păcate, prețurile tot mai mari din piețe îi fac pe români să se uite cu îngrijorare în portofel, în fiecare zi. Varza, un produs atât de îndrăgit în țara noastră, este acum de trei ori mai scumpă decât în toamnă.

Varza este mult mai scumpă decât în toamnă
Varza este mult mai scumpă decât în toamnă

Prima recoltă de varză românească din acest an a ajuns deja pe piețele din țară, însă, din păcate, a creat imediat neliniște în rândul românilor. Comparativ cu prețul din toamnă, potrivit informațiilor de la observatornews.ro, varza este acum de trei ori mai scumpă.

Cândva una dintre cele mai ieftine legume de pe piață, varza a ajuns acum să se vândă cu 10 lei kilogramul. Cei care nu pot plăti o asemenea sumă se orientează către varza veche, care, ce-i drept, este mai ieftină. Aceasta se vinde cu prețul de 3 lei kilogramul.

Țara noastră se numără printre primii 5 producători de varză, la nivelul Uniunii Europene. Anual, în România sunt cultivate aproximativ 600.000 de tone de varză, iar majoritatea merge către export, în țări precum Spania, Italia și Germania.

Legumele, tot mai scumpe în piețele românești

Din păcate, chiar dacă ne aflăm în Postul Paștelui, iar mulți români vor evita mâncarea „de dulce”, legumele și fructele din piețele românești sunt mai scumpe ca oricând. Cei care vor dori să postească în această perioadă se vor confrunta cu prețuri extrem de ridicate, nu numai la varză.

De exemplu, banalele roșii, atât de populare în țara noastră, se vând acum cu suma de 60 de lei kilogramul. În același timp, un alt produs extrem de comun, cartofii noi, se vând, de asemenea, cu un preț uluitor. Aceștia au ajuns la 25 de lei pentru un kilogram. Aceste prețuri crescute vin în ciuda faptului că fermierii nu au trebuit să cheltuiască prea mult pentru încălzirea serelor, datorită temperaturilor ridicate din această iarnă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net