Mai multe substanțe interzise au fost găsite în roșiile vândute în România. Ce ajunge în farfuriile românilor?

Ultima actualizare:

Situație extrem de îngrijorătoare descoperită în magazinele și piețele românești. Mai multe substanțe periculoase au fost descoperite în roșiile dintr-un supermarket din Capitală, cât și în cele dintr-o piață din Craiova.

Roșii din Turcia ar fi vândute ca fiind din Italia / foto: IStock
Roșii din Turcia ar fi vândute ca fiind din Italia / foto: IStock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, nu mai puțin de 19 substanțe periculoase au fost găsite în roșiile turcești testate, iar 13 substanțe la fel de îngrijorătoare s-au găsit în roșiile italiene, cumpărate dintr-o piață din Craiova. Experții au concluzionat, având în vedere similitudinea substanțelor descoperite, că roșiile vândute ca fiind din Italia ar fi, de fapt, tot din Turcia.

„Sunt 19 substanțe în roșiile din Turcia, iar la cele italienești, 13. Fiind practic aceleași substanțe, cam aceleași tratamente în ambele cazuri, laboratorul a tras concluzia că roșiile pline de pesticide din Italia ar fi de fapt din Turcia. De ce oare? Probabil pentru că s-a vorbit despre roșiile italienești că ar fi mai curate, sunt din spațiul intracomunitar, sunt mai controlate față de cele care vin din spațiul extracomunitar. Și atunci, ca metodă de marketing, cele turcești se vând ca fiind din Italia.”, a explicat conform sursei citate, realizatoarea „Agrojurnal”, Andreea Stroe.

Mai multe substanțe interzise au fost descoperite în roșii

ANSVSA a declarat că această situație trebuie reglementată mult mai bine, dar că, din păcate, nu are numărul suficient de personal pentru a putea testa milioanele de produse de import care ajung pe piața noastră. Instituția se bazează pe laboratorul din Bulgaria, unde sunt testate produsele care sunt trimise în spațiul intracomunitar, din afara granițelor Uniunii Europene.

Urmează să fie efectuate teste și pe roșiile românești, existând riscul ca unele dintre acestea, în ciuda etichetei, să fie, de fapt, tot importate din Turcia.

„Nu ne-ar mira ca și roșiile vândute acum cu prețuri mari, ca fiind românești, să fie turcești. Să le iei cu 5 lei kilogramul de la sursă și să le vinzi cu 50 de lei kilogramul. Este un profit extraordinar. Roșiile testate au fost cumpărate din piață și din supermarket, din colțuri diferite ale țării. Aceleași substanțe, aceleași tratamente”, a mai spus realizatoarea Andreea Stroe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net