Apariție surprinzătoare în România. Un animal rar, surprins pe teritoriul țării noastre, iar oamenii au rămas stupefiați când l-au văzut

Ultima actualizare:

O apariție surprinzătoare și deosebit de rară a captat atenția românilor în această primăvară, oferindu-le o priveliște spectaculoasă a naturii. Este vorba despre barza neagră, o specie excepțională de păsări care și-a făcut apariția pe teritoriul României, lăsându-i pe mulți cu "gura căscată".

Pădure. Foto: Profimedia.
Pădure. Foto: Profimedia.

Barza neagră, păsările care nu trec niciodată neobservate

Cunoscută și sub denumirea științifică de Ciconia nigra, barza neagră este o prezență rar întâlnită în peisajul nostru natural. Cu penajul său elegant și cu aspectul său distinctiv, această specie de berze a reușit să cucerească inimile observatorilor de păsări în întreaga țară.

Deosebit de caracteristică prin culoarea sa predominantă: negru, barza neagră se remarcă prin grandoarea sa, având o înălțime ce poate ajunge între 90 și 105 centimetri, cu o greutate medie de aproximativ 3 kilograme. Cu o prezență elegantă și măiastră, aceste berze nu trec neobservate, aducând un farmec aparte peisajului natural românesc.

Un aspect interesant al acestei specii este lipsa graiului. Contrar altor păsări care pot fi auzite cântând în câmpii și păduri, berzele negre preferă să-și exprime prezența prin frumusețea și grația zborului lor, lăsându-și în urmă doar imagini memorabile.

Aceste păsări îți fac apariția în România în luna martie

Începând cu luna martie, berzele negre își fac apariția în România, marcând începutul sezonului lor de cuibărit. Cuibărindu-se izolat, perechile de berze negre își întemeiază cu grijă locuințele și încep procesul de incubație a ouălor. Iar în jurul începutului lunii aprilie, cuibul se umple de viață, când femela începe să depună primele ouă. Un spectacol al naturii care aduce bucurie și emoție în sufletele celor ce au privilegiul să-l observe.

Deși prezența lor este rară, pasionații de ornitologie au avut ocazia să observe și să documenteze apariția acestor păsări în diverse locații din țară. De la București până în Iași, de la Alba până în Cluj și Giurgiu, barzele negre și-au făcut cunoscută prezența, încântând privirile celor ce le-au admirat.

Această apariție a stârnit un interes deosebit în rândul iubitorilor de natură, oferindu-le acestora prilejul de a se conecta mai profund cu mediul înconjurător și de a aprecia frumusețea și diversitatea avifaunei românești. Așadar, fiecare întâlnire cu o barză neagră devine un moment special, care aduce o notă de mister și de încântare în inima naturii noastre sălbatice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net