„Monstrul” găsit pe o plajă din Portugalia. Are 3 tone și e considerat „cel mai ciudat pește din lume”
Un adevărat „monstru” a fost găsit în apropiere de o plajă din Portugalia. Exemplarul a stabilit un nou record mondial, cântărind aproape 3 tone. Este cunoscut drept „cel mai ciudat pește din lume”, iar imaginile sunt absolut șocante.
„Fiara gigantică” a fost descoperită de fapt acum aproape un an, în decembrie 2021, în largul insulei Faial, în Azore, în Oceanul Atlantic de Nord. Un studiu făcut recent consideră că acesta este cel mai greu pește osos găsit vreodată, conform Daily Star.
Foarte interesant: Miracol în Alba Iulia! Povestea emoționantă a lui Nero, un câine pierdut acum trei ani
Denumit peștele-soare, „monstrul” cântărea aproape trei tone. Avea circa 3,65 de m lățime și 3,35 m lungime, scrie Adevărul.
„Monstrul” din apele Portugaliei. E cel mai greu pește osos găsit vreodată
Experții în domeniu au avut șansa să-l studieze, deoarece peștele a fost adus la țărm de o mână de localnici, potrivit asociației non-profit „Atlantic Naturalist Association”.
În cadrul studiului au fost efectuate cercetări suplimentare privind ADN-ul și conținutul stomacului acestuia.
Cercetătorul José Nuno Gomes-Pereira a fost impresionat de peștele descoperit în Portugalia. L-a descris ca fiind un „specimen maiestuos” ce nu poate fi surprins cu adevărat în imagini.
Peștele, cunoscut în trecut drept „cel mai ciudat” din lume, a fost studiat cu atenție de cercetători, iar rezultatele analizelor au fost publicate la mijlocul lunii octombrie în Journal of Fish Biology.
Peștele din Portugalia a stabilit un nou record mondial
Peștele-soare descoperit la finalul anului trecut a stabilit un nou record mondial în privința greutății. El a depășit un alt pește-soare găsit în largul coastei Japoniei în 1996. Acel specimen cântărea 2.300 de kg, conform Guinness World Records.
De unde vine denumirea de pește-soare? Ei bine, numele provine de la faptul că. după lungi scufundări în adâncurile oceanelor, acești pești se întorc la suprafață și plutesc pentru a se încălzi în razele soarelui.
Nu se cunosc informații despre câte astfel de exemplare au mai rămas în lume.