Român, ucis de un animal la o grădină zoologică din Suedia. „Nu s-ar fi putut face nimic mai mult sau diferit”

Moarte înfirorătoare pentru un român care trăia în Suedia. În vârstă de 58 de ani, bărbatul a fost ucis brutal de o antilopă eland, scrie cotidianul scandinav Expressen.

Român, ucis de un animal la o grădină zoologică din Suedia
Român, ucis de un animal la o grădină zoologică din Suedia

Tragedia s-a petrecut duminică, 28 august, dar presa suedeză a publicat informațiile complete abia după două zile. Bărbatul lucra de mai mulți ani la Oland Animal and Entertainment Park, o grădină zoologică privată, scrie Adevărul.

Tragedia s-a petrecut după închiderea grădinii zoo, atunci când proprietarul locației, Richard Berglund, împreună cu angajatul român, duceau animalele în țarcuri pentru a fi hrănite. La un moment dat, însă, antilopa l-a atacat pe român.

Nu rata: O femeie cu „dureri de burtă” a descoperit că a născut, după ce și-a văzut bebelușul în closet

Român ucis de o antilopă în Suedia. Animalul l-a lovit cu coarnele

Proprietarul grădinii zoo a fost martor la cumplitul accident. „Eu însumi am fost implicat și nu s-ar fi putut face nimic mai mult sau diferit. Aveam de gând să hrănim animalele și brusc a atacat, nu am avut niciodată probleme cu acele animale până acum”, a spus proprietarul, conform Libertatea.

Incidentul este cercetat sub suspiciunea de încălcare a mediului de muncă. Jan Olin, procuror la Unitatea Națională de Mediu și Mediu de Muncă și cel care conduce ancheta preliminară, a calificat cazul drept unul „neobișnuit” și spune că ancheta va dura mai mult timp.

Cadavrul va fi autopsiat, iar apoi anchetatorii vor încerca să afle ce s-a întâmplat și dacă a fost vorba de vreo infracțiune, conform sursei citate.

Vezi și: Ce destin tragic! A fost omorât de elicea elicopterului privat cu care zbura, în timp ce stătea pe telefon

Daniel Ioniță, ambasadorul României în Suedia, a spus pentru ziarul suedez că au fost contactați de familia bărbatului și a precizat că rudele românului au ajuns marți în țară.

Familia dorește să știe mai multe despre cum a murit bărbatul. Cei apropiați au primit o listă cu avocați, interpreți și firme de transport, a mai declarat Daniel Ioniță.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (1) jpg
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
theo rose
primar longeviv jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
biserica din pustietate de departe jpg
animal 1867472 1920 jpg
cub paula iorga 2 png
image
image
image
image
image
image
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (1) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
primar longeviv jpg
biserica din pustietate de departe jpg