Motivul pentru care avem buzele uscate iarna și ce ar trebui să facem

V-ați întrebat vreodată de ce vi se usucă buzele iarna? La fel cum pielea suferă în această perioadă, și buzele, care sunt și mai sensibile, se usucă, crapă și dor. Motivul?

Motivul pentru care avem buzele uscate iarna / Foto: Pexels
Motivul pentru care avem buzele uscate iarna / Foto: Pexels

Iarna vine cu temperaturi extrem de reci, iar pe lângă faptul că suntem nevoiți să apelăm la îmbrăcămintea groasă, este necesar să avem grijă și de buzele noastre, care la fel cum și pielea suferă în acest sezon, se usucă, crapă și dor. Aspectul și mobilitatea acestora pot fi grav avariate în momentul în care ne lovim de temperaturi reduse. Motivul?

Buzele se pot simți uscate, tari, crăpate și chiar se cojesc. Acestea sunt cele mai frecvente simptome ale buzelor pe timpul iernii. Pielea subțire și sensibilă a buzelor este expusă în fiecare zi la temperaturi diferite și trebuie să se adapteze. Deoarece fac parte din categoria organelor fără glande sebacee, ele trebuie să fie hidratate în mod constant. Iată motivele pentru care avem buzele uscate pe timp de iarnă:

De ce avem buzele uscate iarna

1. Nu bem suficientă apă. Lipsa de hidratare din corp este un motiv principal care cauzează deshidratarea buzelor;

2. Frig și vânt. Expunerea la frigul și vântul puternic pe timp de iarnă duc la scăderea elasticității pielii;

3. Lipsa de vitamine și minerale. Vitamina B, zincul și fierul sunt importante pentru nutriția corpului, în special a buzelor;

4. Umezirea frecventă a buzelor. Deși ne umezim buzele frecvent, hidratarea este doar pe moment, saliva având tendința de a usca și mai mult, relatează shtiu.ro.

Cum le îngrijim? Uscăciunea și sensibilitatea din timpul iernii vor dispărea, dar tot trebuie să vedem cum reușim să le menținem sănătoase. Cea mai rapidă și cea mai comună metodă, care este recomandată și de specialiști, este folosirea unui balsam de buze care nu irită. În plus, este necesar să beți suficientă apă, dar este important și să nu vă lingeți și să nu vă mușcați buzele, deoarece saliva este foarte dăunătoare pentru ele, face mai mult rău decât bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net