14 remedii făcute în casă pentru a obține buze hidratate, netede și sănătoase

Buzele moi, cu aspect plin, pot arăta frumos, dar să vă mențineți buzele hidratate și sănătoase este cel mai important. Nu trebuie să dați bani pe produse cosmetice, există numeroase remedii făcute în casă care dau rezultate rapid.

Să vă mențineți buzele hidratate și sănătoase este cel mai important. Foto: Click.
Să vă mențineți buzele hidratate și sănătoase este cel mai important. Foto: Click.

Continuați să citiți pentru a afla 14 remedii făcute în casă care te vor ajuta ca într-o perioadă scurtă să ai buze hidratate și sănătoase.

1. Exfoliați-vă buzele!

Înainte de a merge la culcare seara, aplică pe buze un balsam de bună calitate. După trezire, folosiți o cârpă umedă sau o periuță de dinți pentru a îndepărta ușor orice piele moartă sau uscată. Acest lucru va stimula, de asemenea, circulația în zonă.

2. Încearcă un scrub de buze făcut în casă

Puțină miere combinată cu zahăr și ulei de migdale este tot ce ai nevoie pentru a hidrata și a îndepărta pielea moartă de pe buze. Iată de ce ai nevoie pentru a face un scrub de buze de casă:

-2 lingurițe de zahăr,
- 1 linguriță miere,
- 1 linguriță de ulei de migdale

Amestecă totul într-un castron până se obține o pastă. Aplicați pe buze cu vârful degetelor și masați-l pentru a îndepărta ușor celulele uscate și moarte ale pielii. Vei fi tentat să mănânci amestecul pentru că are un gust al naibii de bun! Clătiți cu apă caldă și dați cu balsam de buze.

3. Rămâneți hidratat

Una dintre cele mai frecvente cauze ale pielii uscate este lipsa de apă. A bea opt pahare de apă pe zi vă va aduce beneficii corpului în multe feluri, iar buzele cu aspect mai plin sunt un beneficiu suplimentar.

4. Verificați-vă dulapul cu medicamente

Nu toate produsele de înfrumusețare pentru buze vă vor ajuta. Balsamurile de buze care conțin unt de shea, unt de cacao și ulei de cocos oferă buzelor tale o barieră naturală de protecție împotriva căldurii și a poluării. Dar alte ingrediente, cum ar fi camforul, vă pot usca buzele. Asigurați-vă că aruncați și orice produse expirate.

5. Folosiți vitamina E

Dacă aveți capsule de vitamina E, puteți pur și simplu să deschideți una și să aplicați produsul chiar pe buze. Vitamina E stimulează circulația și poate ajuta la generarea de noi celule ale pielii, făcându-vă buzele mai moi.

6. Hidratează-te cu Aloe Vera

Puteți cumpăra gel pur de Aloe Vera sau chiar puteți sparge o frunză dintr-o plantă de aloe din casa dumneavoastră pentru acest remediu. Aloe vera are proprietăți liniștitoare și vindecătoare, ajutând buzele să arate foarte bine.

7. Folosește un scrub de buze pe bază de fructe de pădure

Căpșunile sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, ceea ce le face un ingredient excelent pentru hrănirea pielii de pe buze. Zdrobirea unei căpșuni și adăugarea acesteia într-un amestec de miere și ulei de măsline este rețeta de bază pentru acest remediu casnic. Simțiți-vă liber să experimentați și cu variante de afine pline de antioxidanți.

8. Trezește-ți buzele cu citrice

Folosind câteva picături de suc de lămâie, îți poți face buzele să pară mai strălucitoare și să se desprindă de pe pielea moartă. Doar frecați sucul de lămâie pe piele și urmăriți-vă pielea cum se luminează. Asigurați-vă că buzele tale nu sunt crăpate sau foarte uscate înainte de a folosi acest remediu, deoarece poate înțepa și poate înrăutăți lucrurile.

9. Protejați buzele de soare

Este cunoscut faptul că pielea de pe față este supusă expunerii dăunătoare la soare. Dar, un studiu din 2005 a descoperit că din 299 de persoane care și-au aplicat corect protecție solară pe corp, doar 37% au folosit și protecție pentru buze.

Folosirea zilnică SPF 15 sau mai mare, chiar și în zilele înnorate sau reci, ajută la încetinirea semnelor de îmbătrânire. Buzele tale pot fi deteriorate de razele UV de la expunerea la soare sau chiar de paturile de bronzare fără soare.

Asigurați-vă că utilizați un balsam de buze cu un ingredient SPF. Reaplicarea cremei solare la fiecare oră pe buze vă va oferi cele mai bune rezultate.

10. Folosește coloranți naturali de plante

Dacă dorești o culoare uniformă a buzelor, puțin mai roșiatică decât nuanța pielii, vopselele naturale din plante sunt excelente. De asemenea, nu vor irita sau usca buzele precum rujurile grele. Sucul de zmeură sau sucul de rodie aplicat direct pe buze vă poate păta temporar buzele cu o nuanță superbă de roz.

11. Limitați expunerea la toxine

Aerul poluat, fumul și substanțele chimice pot îmbătrâni prematur pielea, făcând buzele să pară întunecate sau încrețite. Obiceiuri precum fumatul pot agrava acest efect și pot oferi culorii buzelor tale un aspect decolorat. Evitarea țigărilor și a fumatului pasiv vă poate îmbunătăți aspectul buzelor. Purtarea unei eșarfe pentru a acoperi buzele le poate proteja și de supraexpunere.

12. Demachiază-te înainte de culcare

Să adormi machiată nu este bine pentru pielea ta, iar buzele tale nu fac excepție. Chiar dacă nu există ruj sau produs vizibil pe buze la sfârșitul zilei, ștergeți-le ușor cu un șervețel demachiant înainte de a lovi perna.

13. Încearcă uleiul de mentă pentru a stimula circulația

Utilizarea uleiului de mentă pe buze poate stimula circulația în zonă. De asemenea, oferă o senzație de răcoare care poate calma buzele care se simt uscate. Amestecarea uleiului de mentă cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul de cocos, face un balsam de buze de lux DIY pe care îl puteți reaplica pe tot parcursul zilei.

14. Pregătiți-vă întotdeauna înainte de a utiliza ruj

Chiar și atunci când utilizați produse pentru culoarea buzelor care urmăresc să minimizeze deteriorarea pielii, este totuși o idee bună să vă acoperiți buzele cu un primer pentru a le împiedica să se usuce înainte de a vă pune rujul.

Folosește un tampon de vată sau o perie de buze pentru a amorsa buzele cu ulei de cocos sau ulei de migdale, scriu cei de la Healthline.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net