Motivul pentru care Prințul William, Kate Middleton și copiii lor, poartă mereu albastru. Semnificația din spatele culorii

#Casa Regală a Marii Britanii

De-a lungul anilor, culoarea albastră a devenit omniprezentă în garderoba familiei regale britanice, mai ales Prințul William, Kate Middleton și copiii lor, preferă albastru în ceea ce privește vestimentația. Acest lucru nu reflectă doar estetica, ci și valorile de calm, responsabilitate și patriotism, subliniind tradiția și continuitatea monarhiei în societate.

De ce Prințul William, Kate Middleton și copiii lor, poartă mereu albastru / Foto: Profimedia
De ce Prințul William, Kate Middleton și copiii lor, poartă mereu albastru / Foto: Profimedia

În lumina reflectoarelor, fiecare detaliu al aparițiilor publice ale familiei regale britanice este analizat cu atenție, fie că este vorba de ținută, de încălțăminte sau chiar de culoare. Când vine vorba de familia Prințului William și a Prințesei Kate Middleton, afinitatea lor pentru nuanțele de albastru nu poate fi trecută cu vederea, mai ales că cei trei copii ai lor sunt adesea îmbrăcați în ținute cu această culoare.

La prima vedere, s-ar putea crede că este vorba de o simplă alegere estetică. Albastrul pare regal și elegant. Cu toate acestea, având în vedere că familia regală britanică este cunoscută pentru tendința de a folosi hainele ca formă de comunicare, în funcție de evenimentul în care sunt implicați, pare puțin probabil ca aspectul lor să fie doar o preferință pentru această culoare.

De-a lungul anilor, felicitările festive, portretele aniversare și chiar evenimentele publice au evidențiat această afinitate pentru albastru. Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis au apărut frecvent în albastru. Într-adevăr, albastrul este atât de răspândit în ținutele lor încât aproape că a devenit o caracteristică regală. Ce semnifică această culoare pentru cei din interiorul Palatului Buckingham?

Ce semnificație are această culoare

Când Kate Middleton și-a făcut debutul ca viitoare mireasă regală, a purtat o rochie albastră care se potrivea cu inelul de logodnă cu safir al Prințesei Diana. Acest moment a fost atât o introducere pentru viitoarea ducesă, cât și o demonstrație subtilă a legăturii sale cu familia regală și cu tradițiile acesteia.

Pe lângă aspectul estetic, conform teoriei culorilor, albastrul evocă sentimente de calm, încredere și responsabilitate. Acest lucru face ca albastrul să fie culoarea perfectă pentru o familie care simbolizează continuitatea într-o monarhie și într-o lume în schimbare. De asemenea, trebuie amintit faptul că albastrul este una dintre culorile Union Jack, steagul britanic, care transmite subtil patriotismul.

Elizabeth Holmes, autoarea bestsellerului New York Times „HRH: So Many Thoughts on Royal Style”, subliniază că ținuta regală transmite întotdeauna un mesaj. Familia regală britanică este un simbol al stabilității, al continuității și, într-o anumită măsură, al naționalismului.

Cu alte cuvinte, alegerea nuanțelor de albastru de către familia regală nu este o simplă coincidență și nici o preferință estetică. Este o reflectare a valorilor, a tradițiilor și a rolului lor în societate. Într-o lume în care imaginea este totul, albastrul nu este doar o culoare, ci o declarație, relatează Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net