O nouă stație de metrou a fost inaugurată, în București. Cine se va bucura de conexiune

Ultima actualizare:

Dezvoltarea spectaculoasă din sud-estul Capitalei, la granița cu județul Ilfov, a generat nevoia unei infrastructuri pe măsură. Cum stația de metrou de la capătul liniei M2, principala magistrală directă a Capitalei, nu reușea să deservească populația aflată în creștere, a apărut nevoia unei extensii.

Linia propriu-zisă exista, fiind capătul dinspre depoul IMGB, așa că tot ce trebuia făcut presupunea construcția stației, care să înglobeze șinele, aflate, în acest caz, la suprafață. Exact, noua stație, Tudor Arghezi, este prima care funcționează la suprafață, existând planuri de prelungire, pe sub Șoseaua de Centură, spre comuna Berceni și chiar mai departe.

Construcția este gata, iar infrastructura e pregătită, dar trenurile ar putea circula până la această stație începând cu jumătatea anului viitor. Stația Tudor Arghezi a fost inaugurată marți, 13 decembrie, și deservește locuitorii din zona IMGB - Popești Leordeni și Berceni.

„Tudor Arghezi, stația de metrou pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o pe Șoseaua Berceni, în prelungirea magistralei M2, este finalizată și urmează să intre în procedură de recepție și de efectuare a probelor, pentru ca, ulterior, să fie dată în folosință călătorilor”, a transmis primăria Sectorului 4, instituția responsabilă de materializarea proiectului.

„Ulterior, după recepția finală a lucrărilor, Metrorex va face toate probele pentru ca, la jumătatea anului viitor, să putem circula cu metroul până la stația Tudor Arghezi”, a precizat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Inaugurarea stației a avut loc astăzi, iar primele trenuri au ajuns în stație, pentru a testa infrastructura. „Vom intra în faza de recepţie a lucrărilor şi, de asemenea, concomitent cu faza de recepţie se va desfăşura şi perioada de probe şi teste. Noi nu facem rabat de la siguranţa şi calitatea lucrărilor. Siguranţa călătorilor este criteriul principal pentru noi, de aceea, în perioada următoare, împreună cu Autoritatea Feroviară Română, avem un program de testări şi în funcţie de rezultatele pe care le vom evalua, de atingere a parametrilor tehnici necesari, se va trece la utilizarea metroului şi de către călători. (...) Testele pot dura o lună sau cel puţin două luni, în funcţie de rezultatele pe care le vom obţine de atingere a parametrilor tehnici proiectaţi, adică în trimestrul doi 2023, în martie, aprilie", a spus Mariana Miclăuş, directoarea Metrorex, la o conferinţa de presă organizată cu ocazia finalizării lucrărilor de construcţie a noii staţii Tudor Arghezi, de pe magistrala M2.

Daniel Băluță a anunțat că stația de metrou a fost implementată ca rezultat al unei colaborări între Primăria Sectorului 4, Ministerul Transporturilor și Metrorex. Stația are o suprafață desfășurată de 15.100 mp și va fi supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje şi va avea şase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran, anunță Adevărul.ro

În apropiere este amenajată și o parcare de tip park&ride pentru a fi folosită depersoanele care vor să ajungă în centrul Capitalei şi folosesc ca mijloc de transport metroul.

Lucrările la stația Tudor Arghezi au debutat în luna ianuarie a anului 2021. Se estimează că, într-o primă fază, 10.000 - 12.000 de persoane vor tranzita această staţie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net