Orașul pierdut din Oceanul Atlantic uimește specialiștii! Ce s-a descoperit în acest loc

În adâncurile pline de mistere ale Oceanului Atlantic există un loc fascinant, în apropierea crestei sub-acvatice Mid-Atlantic Ridge. Este vorba despre un „oraș pierdut”, care a fascinat oamenii de știință încă din momentul în care a fost descoperit, cu mai bine de 2 decenii în urmă!

„Orașul pierdut” a uimit specialiștii din toată lumea
„Orașul pierdut” a uimit specialiștii din toată lumea

În adâncurile pline de mistere ale Oceanului Atlantic există un loc bizar, în apropiere de creasta sub-acvatică Mid-Atlantic Ridge. Este vorba despre un „oraș”, căruia i se spune, literalmente, Lost City, adică „Orașul Pierdut”. Fenomenul care se petrece aici a fascinat oamenii de știință încă din momentul în care a fost descoperit, cu mai bine de 2 decenii în urmă!

Mai precis, acest câmp hidrotermal este rezultatul unei interacțiuni unice pentru Oceanul Atlantic, care se petrece între mantaua de susținere și apa oceanului. „Lost City” a fost descoperit în anul 2000 și se află la o adâncime de 700 de metri, sub suprafața apei oceanului Atlantic. Acest câmp hidrotermal seamănă cu turnuri zimțate, care se ridică din fundul mării.

„Orașul Pierdut” din adâncul Oceanului Atlantic

Cu toate că, la prima vedere, poate părea un loc ostil vieții, Lost City găzduiește nenumărate forme de viață. Se pare că gurile de ventilație din acest loc eliberează în apă hidrogen, metan, dar și diferite gaze care reușesc să hrănească forme de viață microbiene, în absența oxigenului, potrivit celor de la shtiu.ro.

De asemenea, un explorator care ajunge în acest loc misterios va fi întâmpinat și de alte viețuitoare, cum ar fi melci și crustacee, care formează un ecosistem ce poate fi valoros pentru specialiștii, care încearcă să înțeleagă cum se poate adapta viața la condiții extreme.

Mai mult decât atât, specialiștii cred că hidrocarburile emise de către gurile de aerisire din „Orașul Pierdut” pot oferi informații despre medii asemănătoare, de pe luni și planete dincolo de Pământ. Mai precis, oamenii de știință speră să înțeleagă mai multe despre condițiile de pe Enceladus, Europa, sau chiar și Marte, cu ajutorul mediului din acet loc bizar al Oceanului Atlantic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net