Programul Rabla Plus 2023, o nouă sesiune începe joi. Când se termină înscrierile din acest an

Ultima actualizare:

AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) a anunțat începerea unei noi sesiuni de finanțare a Programului Rabla Plus 2023. Chiar din această joi (23 noiembrie), de la ora 10:00, persoanele fizice pot începe procesul de înscriere, iar voucherele oferite pot ajunge chiar și la 54.000 de lei.

O nouă sesiune de finanțare începe din această lună
O nouă sesiune de finanțare începe din această lună

AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) a anunțat începerea unei noi sesiuni de finanțare a Programului Rabla Plus 2023, potrivit celor de la Antena 3 CNN. Chiar din această joi (23 noiembrie), de la ora 10:00, persoanele fizice pot începe procesul de înscriere, iar voucherele oferite pot ajunge chiar și la 54.000 de lei. Perioada în care românii pot beneficia de acest program se va încheia pe 8 decembrie 2023, la ora 23:59.

„Am hotărât să dechidem o nouă sesiune de finanțare, în urma solicitărilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioară și le-am pus la dispoziție în această sesiune. Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai puțin poluant și la îmbunătățirea calității aerului în aglomerările urbane.

Sumele acordate sunt menite să încurajeze persoanele fizice să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică și convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili”, a declarat Laurențiu Adrian Neculaescu, președinte al AFM, conform sursei citate.

Câți bani pot primi românii în Programul Rabla Plus 2023

Bugetul total al Programului este de 72.655.000 de lei, iar românii pot preda la casare maxim 2 autovehicule vechi. Iar în privința finanțării oferite, românii pot primi 51.000 de lei pentru un autovehicul nou, pur electric, ori pentru un autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen. Pentru un autovehicul nou, hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, românii pot primi 26.000 de lei, dacă casează un autovehicul.

În același timp, românii care predau 2 autovehicule uzate pot să primească 54.000 de lei, respectiv 29.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net