Paula Iorga, în război cu Paul Ciuci! Miza scandalului este numele trupei Compact

Ultima actualizare:

Legendara formație românească de rock, Compact, are un istoric lung și zbuciumat, opera lor muzicală fiind fără vârstă. Componența trupei s-a modificat destul de mult, de-a lungul anilor, însă numele de referință în istoria band-ului rămân, indiscutabil, regretatul Leo Iorga și Paul Ciuci.

Din păcate, între cei doi s-a aprins, la un moment dat, o dihonie, ajungându-se la o acțiune în instanță. Cum Leo Iorga ne-a părăsit, în noiembrie 2019, la vârsta de 54 de ani, acțiunea în instanță este continuată de soția regretatului artist, Paula Iorga, și de foști colegi de trupă. 

Miza acțiunii în justiție? Chiar numele trupei Compact. „Ciuci, practic, și-a păcălit colegii de trupă să-i dea împuternicire, că la OSIM nu a înregistrat Compactul și, la un moment dat, dacă nu mai plătești această înregistrare… A avut ceva relații să-l anunțe pe Ciuci că nu s-a mai plătit. Și atunci și-a păcălit colegii de trupă, i-au dat împuternicire și el a înregistrat Compact pe numele lui, nu pe numele colegilor. De aceea e și OSIM în acest proces. Despre asta este vorba”, a explicat Paula Iorga, pentru Cancan.ro.

Soția regretatului Leo Iorga mai susține faptul că sentința magistraților le-a fost favorabilă, dar Paul Ciuci ar fi solicitat o cale de atac a primei decizii. Paula Iorga susține faptul că toți cei care au contribuit la construirea brand-ului Compact ar avea dreptul de a înființa trupe cu același nume sau sub umbrela Compact. Mai mult, Paula Iorga a lansat și o serie de acuzații serioase la adresa lui Paul Ciuci:

Prima dată, Ciuci i-a interzis lui Leo să mai spună ex-Compact. Adică, să-i șteargă istoricul, CV-ul, ceea ce nu se poate. Pentru că, se știe clar, există materiale… Leo a suferit foarte tare din cauza asta și de aceea s-a declanșat și cancerul”, a mai spus Paula Iorga pentru sursa citată.

Paula Iorga a continuat tirul acuzațiilor la adresa lui Paul Ciuci, amintind faptul că acesta ar fi fost cooptat în compenonța trupei, în anii 90, pentru că ar fi fost necesar un chitarist, însă ar fi refuzat, întrucât și-ar fi dorit să aibă mai multe roluri în formație, cum ar fi compozitor, solist și chitarist.

„Ce a fost a lui a fost înainte de plecarea lui în America, când i-a lăsat pe ăștia cu fundul în baltă. Și vii tu după Revoluție să erijezi că tu ești Compact. Și a plecat din nou, l-a hulit lumea cu roșii, prin Suedia, cu Sfinx-ul, prin Olanda, pe unde a fost și s-a întors în 96 și, uite așa, că toți sunt morți, Dumnezeu să-i odihnească, au hotărât, „hai să-l luăm pe ăsta”, dar ăsta voia să-i dea pe ăia afară.

Și cam asta s-a întâmplat și, de atunci, a început nebunia. Cu interdicție judecătorească, să nu mai folosească numele Compact vreodată. Urât, foarte urât. Dar nu poți șterge istoria. Mai ales că noi am scris istorie în rock-ul românesc. E un stupid. Un paranoic și ce să-i faci, dacă e așa!”, a dezvăluit Paula Iorga, pentru Cancan.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net