A murit Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact

Ultima actualizare:

Doliu în lumea rock-ului românesc. Leluț Vasilescu a murit! Fostul toboșar al trupei Compact s-a stins din viață pe 23 iunie, seara. Megastarul, așa cum era numit artistul, era grav bolnav și se lupta de ani buni cu o boală gravă.

Leluț Vasilescu (dreapta mijloc)
Leluț Vasilescu (dreapta mijloc)

Leluț Vasilescu a murit!

Anunțul că Leluț Vasilescu a murit a fost făcut tocmai de primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, care a lăsat un mesaj pe Facebook. 

Drama formației: Trupa Compact, urmărită de blesteme: boli, decese, accidente și scandaluri

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu!

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”

Leluț Vasilescu era cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii.

Iată și : Leo Iorga, pe scenă, direct de la spital. A rezistat să cânte doar o melodie, iar boala l-a transformat vizibil

Megastarul Leuț Vasilescu a trecut prin mari suferințe din cauza bolii

Leuț Vasilescu a murit după o lungă suferință, spunem asta pentru că artistul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord.

Tot anii trecuți, toboșarul trupei Compact a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, moment în care a fost dus de urgență la spital. 

Din păcate, Leuț Vasilescu suferea de mai multe afecțiuni care i-au pus viața în pericol.

Și fostul coleg de trupă al regretatului percuționist, Adrian Ordean a transmis, răvășit de durere, dar resemnat, un mesaj de condoleanțe.

Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeasi cameră, am cantat mii de spectacole împreună... acum simt un gol în suflet, dar sunt liniștit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten, Leluț Vasilescu, drum bun!”, a scris Adi Ordean pe pagina sa de Facebook.

Leuț Vasilescu a murit
Leuț Vasilescu a murit

Trupa Compact, blestemată?

În 1977 s-a înființat una dintre cele mai ascultate și apreciate trupe rock din România: Compact. Printre cele mai celebre piese ale lor se numără ”Cântec pentru prieteni”, lansată în 1988, cu un succes nebun atât în țară, cât și peste hotare.

Ce s-a mai scris: 14 ani de când a murit Teo Peter. Mesaje emoționante de la prieteni

Se spune că trupa Compact ar fi blestemată, iar asta din cauza tragediilor care s-au năpustit asupra membrilor formației. Primul eveniment care a îndoliat o țară întreagă a avut loc în 2004, când basistul Teo Peter a murit în accidentul de mașină provocat de un angajat al Ambasadei SUA, la București.

La nici un an, chitaristul Emil Laghia a fost ucis cu sânge rece de partenera lui de viață, iar o lună mai târziu, impresarul George Popa a făcut infarct în somn și a murit.

Leluț Vasilescu a făcut infarct pe scenă, la Făgăraș, iar în 2011 Leo Iorga a primit un diagnostic dur: cancer pulmonar. În 2013, Paul Ciuci a pornit un război împotriva lui Leo Iorga, așa că după lovitura cu diagnosticul nemilos a rămas și fără posibilitatea de a folosi numele trupei Compact, după ce a primit sentință favorabilă, în 2016.

Tot în 2016 a murit și Marian Manoliu, primul chitarist al grupului, iar în 2019 a trecut în neființă și Leo Iorga.

image
image
image
image
image
image
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
Horia Moculescu are încă planuri mari după ce ajunge acasă de la spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net