Peștera incredibilă din România care uimește specialiștii. Turiștii din întreaga lume se înghesuie să o viziteze

Țara noastră este plină de locuri fabuloase, pline de mistere, pe care specialiștii încearcă să le înțeleagă chiar și în ziua de astăzi. Iar un astfel de loc incredibil este o peșteră veche de milioane de ani, care este vizitată de turiști ce vin din întreaga lume.

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că România este o adevărată comoară, atunci când vine vorba despre destinații turistice fascinante. Însă, pe lângă locurile deja bine cunoscute de către noi toți, există și altele care nu foarte mulți români le știu, dar care fascinează specialiștii și turiștii de dincolo de granițe!

Acesta este cazul peșterii Meziad, ce se găsește în județul Bihor, pe Valea Meziadului. Un loc incredibil, de o frumusețe rară, această peșteră a fost declarată un monument al naturii, cât și rezervație speologică. Peștera Meziad este una dintre cele mai lungi din țara noastră, având o lungime de aproximativ 4.750 de metri, cât și mai multe nivele.

Peștera care a uimit specialiștii

Peștera Meziad are o vechime de 10 milioane de ani / captură: YouTube
Peștera Meziad are o vechime de 10 milioane de ani / captură: YouTube

Prima persoană care a scris despre acest loc uluitor a fost goegraful austrial Adolf Schmidl, în anul 1863. Mai târziu, la începutul secolului XX, această peșteră a fost explorată în totalitate de către Czárán Gyula.

Se pare că specialiștii care au examinat acest loc incredibil relatează că există o faună bogată în peșteră, ce include lilieci, fluturi, crustacee, păianjeni, cât și diferite tipuri de gândaci. Se pare că liliecii care trăiesc aici au condiții perfecte de hibernare în peșteră, iar specialiștii sunt impresionați de fauna care s-a dezvoltat în acest mediu.

Experții consideră că Peștera Meziad are o vechime de aproximativ 10 milioane de ani, ea fiind situată la o altitudine de 297 de metri. Intrarea în peșteră este, de asemenea, extrem de spectaculoasă! Ea are o înălțime de 16 metri, cât și o lățime de aproximativ 10 metri. Peștera este situată la aproximativ 3 km de satul Meziad, iar turiștii pot ajunge la ea folosind un drum forestier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net