Unde se află „Peștera Interzisă” din România. Natura și timpul s-au unit pentru a crea un loc magic

Ultima actualizare:

Ascunsă adânc în inima Munților Șureanu din România se află o minunăție naturală, o peșteră cunoscută sub numele de "Peștera Șura Mare". Cu o adâncime uluitoare de 12 kilometri, această peșteră subterană dezvăluie o lume subterană cu adevărat fascinantă și misterioasă.

Peștera Șura Mare din Hunedoara. Foto: Click.
Peștera Șura Mare din Hunedoara. Foto: Click.

Zeci de mii de lilieci populează această peșteră

Peștera Șura Mare din Hunedoara este o destinație perfectă pentru iubitorii de aventură, pasionații de geologie și toți cei care doresc să se conecteze cu frumusețea naturii și cu istoria profundă a acestui loc. Unul dintre cele mai notabile aspecte ale acestei peșteri este populația sa impresionantă de lilieci. Zeci de mii de aceste creaturi fascinante trăiesc în aceste adâncimi întunecate, făcând din peșteră un loc special pentru iubitorii de natură și pasionații de biodiversitate.

Acești lilieci, cu aripile lor delicate și comportamentul lor nocturn, contribuie la ecosistemul unic al peșterii. Ei joacă un rol vital în menținerea echilibrului ecologic în această lume întunecată și oferă oportunități extraordinare pentru cercetători și biologi de a studia comportamentul și adaptările acestor creaturi la viața subterană.

Această minunăție naturală oferă oportunități uimitoare pentru explorare și învățare. Vizitatorii pot explora galerii întunecate și sălile subterane, să admire stalactite și stalagmite spectaculoase, și să descopere bogăția istoriei naturale a acestui loc.

Peștera interzisă

Se pare că unicul traseu accesibil spre Peștera Șura Mare din Hunedoara începe din satul Ohaba Ponor din Hunedoara. Acesta urcă direct prin albia pârâului care a dăltuit cheile spectaculoase ale Ohabei. Mai mult de atât, în sat nu sunt indicatoare spre peșteră, iar fără ajutorul localnicilor, puțini turiști s-ar putea descurca în găsirea drumului spre ea.

Vin adesea turiști și întreabă cum pot ajunge la peșteră. Le arat că este destul de simplu, dar trebuie să meargă vreo jumătate de oră prin apă și au nevoie de cizme și să fie atenți la bolovani. Le spun și că apa e foarte rece, iar unii dintre ei renunță la dorința de a mai vedea peștera”, spune Traian, un localnic din Ohaba Ponor, citat de Adevărul. 

Despre regiunea Munților Șureanu

Pe lângă minunile peșterii în sine, regiunea Munților Șureanu oferă și peisaje montane impresionante, poteci de drumeție, și ocazii de relaxare în mijlocul naturii virgine. Această destinație de neuitat atrage aventurieri, pasionați de natură și toți cei care doresc să exploreze misterele subterane ale Pământului.

Peștera din Munții Șureanu reprezintă o fereastră către o lume subterană fascinantă, unde natura și timpul s-au unit pentru a crea o bijuterie geologică. Este un loc care merită cu siguranță să fie descoperit și apreciat pentru frumusețea și misterul său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
Poza mare el acum jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net