Povestea fabuloasă a scriitorului miop care și-a luat cu greu corigențele. A fost unul dintre cei mai mari scriitori, filosofi și istorici ai religiilor
Istoria noastră este plină de personalități de top, care au schimbat complet modul în care privim anumite subiecte. Însă, înainte de a dobândi faima, nu toate dintre aceste persoane ar fi dat de bănuit cât de speciale sunt. De fapt, unul dintre cei mai mari scriitori din România de abia a reușit să își ia corigențele!
Nu doar că școala nu era deloc pe placul lui, dar nici starea de sănătate nu îi dădea semne bune acestui faimos scriitor român! Mai ales atunci când ne gândim că, datorită carierei lui, care necesita perioade lungi de lectură, miopia de care suferea putea fi un impediment mult mai mare decât ne-am fi putut aștepta inițial.
Cu toate acestea, nici problemele de vedere și nici faptul că a reușit cu greu să își ia corigențele nu l-a oprit pe Mircea Eliade din a deveni unul dintre cei mai emblematici scriitori români! Un filosof și istoric al religiilor de talie mondială, cu siguranță că am auzit cu toții de lucrările sale, precum „Mitul eternei reîntoarceri”, „Sacrul și profanul”, sau prima sa carte, bazată pe propriile experiențe, „Romanul adolescentului miop”.
Marele scriitor care de abia a reușit să își ia crogențele
Între timp, pe măsură ce numele său a dobândit tot mai multă faimă, lucrările lui Mircea Eliade au fost traduse în diverse limbi și au fost publicate de-a lungul lumii. Iar în privința autorului, acesta vorbea fluent nu mai puțin de 5 limbi străine, cum ar fi engleza, franceza, italiana, germana și, evident, limba sa nativă, româna. Pe lângă acestea, Eliade mai vorbea și alte 3 limbi antice, cum ar fi ebraica, sanscrita și persana.
Iar Mircea Eliade nu este singura personalitate marcantă a țării noastre. Un alt nume sonor este cel al lui Nicolae Păulescu, a cărui descoperire a avut un efect crucial pentru bolnavii de diabet. Mai precis, în anul 1921, Păulescu a reușit să descopere insulina și a demonstrat eficiența acesteia în reducerea hiperglicemiei.