Prințul William a vorbit despre moartea Dianei: «Trăiești, apoi se întâmplă ceva și nu știi să faci față»

#Casa Regală a Marii Britanii

Prințul William și Kate Middleton, deveniți prinți de Wales și duci de Cornwall după moartea suveranei Elisabeta a II-a, au  participat la o emisiune radio marca BBC, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale. Cu această ocazie, William și-a deschis sufletul și a vorbit despre cele mai grele obstacole pe care a fost nevoit să le depășească de-a lungul timpului. 

Prințul William avea 15 ani atunci când mama lui a murit
Prințul William avea 15 ani atunci când mama lui a murit

Prințul William și Kate Middleton au acceptat invitația celor de la BBC de a participa la o emisiune transmisă de un post radio. Ducii de Cornwall au răspuns cu sinceritate întrebărilor și au povestit despre presiunea cu care se confruntă, în calitate de membri-cheie a Casei Regale a Marii Britanii. Subiectele discutate au fost unele în concordanță cu tematica zilei de 10 octombrie, zi dedicată la nivel mondial sănătății mintale. 

Citește și: Prințul William, obsedat de control? 

Kate și William au purtat ținute office, iar ducesa de Cornwall a optat pentru un costum, nu pentru una dintre rochiile în care suntem obișnuiți să o vedem. William a povestit că, în viața sa, au existat momente în care pur și simplu nu s-a simțit pregătit și nu a știut cum să-și gestioneze emoțiile. Ascultătorii au fost de părere că prințul William a făcut referire la moartea timpurie a mamei sale și la impactul copleșitor pe care aceasta a avut-o asupra dezvoltării sale personale. William avea 15 ani atunci când mama sa a murit, iar Harry doar 12 ani.

Imediat după ce Familia Regală a aflat despre moartea Dianei, adulții au încercat să-i protejeze pe copii și să nu le spună prea curând vestea care le-a schimbat viețile. Au vrut să se poarte cât mai normal, iar acest lucru l-a făcut pe rințul Harry, atunci în vârstă de 12 ani, să fie foarte confuz.

Detalii emoționante despre reacțiile micului prinț au fost făcute publice de biograful Dianei, Tina Brown, într-un documentar pentru o televiziune britanică: „Prințul Harry l-a întrebat pe tatăl lui: «E adevărat că mami a murit?». Copiii nu puteau să înțeleagă de ce totul părea că decurge normal, cu excepția că li se spuseseră că mama lor a decedat”.

Vezi și: Prințul William, mărturisiri copleșitoare despre moartea prințesei Diana 

„Pur și simplu trăiești, iar într-o zi se întâmplă ceva pe care pur și simplu nu știi cum să îl gestionezi", a declarat William. 

Kate și William au vorbit apoi despre importanța conștientizării problemelor de ordin emoțional și psihologic și au subliniat că, de mulți ani încoace, încearcă să traga un semnal de alarmă și să îi încurajeze pe oameni să solicite ajutorul atunci când se simt copleșiți de sentimente sau evenimentele din viața lor.

Sursă foto: Profimedia

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net