Regina considerată drept „cel mai mare contrabandist de droguri din istorie”. Suverana era și ea dependentă de opiu și cocaină
De-a lungul istoriei, viciile au urmărit omenirea pretutindeni. Drogurile, cele mai periculoase dintre toate, sunt și în prezent un tabu în majoritatea țărilor. Și totuși, în trecut, au existat țări care au înțeles nevoia oamenilor de consum și au adaptat legile, făcându-le legale. Te-ai întrebat vreodată cine a fost cel mai mare traficant din istorie? Ei bine, află că Pablo Escobar și El Chapo nu aveau nicio șansă să ajungă la nivelul Reginei Victoria.
Conform înregistrărilor istorice, cel mai mare traficant de droguri din istorie provine din Marea Britanie. Mai exact, cea considerată de mulți drept „cel mai mare contrabandist de droguri din istorie” este Regina Victoria, care a moștenit tronul britanic în 1837, după moartea unchiului său, regele William al IV-lea. De asemenea, deoarece această operațiune se realiza în mod legal, la cererea ei, face ca fosta alteță regală să nu fie definită ca „traficant”. „Bunica Europei” a fost suverana Regatul Unit timp de 64 de ani, până în 1901, o perioadă care a devenit cunoscută sub numele de „Epoca victoriană”.
Din plăcerea britanicilor de a consuma ceai, cel mai mult provenind din China, Imperiul Britanic a căutat și alte modalități de a importa acest produs. De altfel, pentru a avea acces la ceaiul chinezesc, regalitatea a dat la schimb cantități mari de argint, ceea ce a dus la un deficit comercial uriaș pentru Marea Britanie.
Regina Victoria era dependentă de opiu și cocaină
Pentru a echilibra balanța, Imperiul Britanic a pariat pe vânzarea de opiu produs în coloniile sale indiene. Ca urmare, poporul chinez a devenit dependent de acest analgezic și era dispus să plătească sume mari de bani pentru a-l deține. Pe măsură ce consumul de opiu a crescut, dezechilibrul comercial a fost eliminat. Chinezii au fost cei care au avut probleme ulterior, returnând argintul pentru ceai în schimbul substanței adictive, umplând „buzunarele” Familiei Regale britanice.
Bineînțeles, operațiunea condusă de regina Victoria a fost considerată în curând ilegală, iar China, care era aproape de faliment din cauza afacerii, a interzis consumul de opiu și a aruncat mii de tone de droguri în mare.
Așa a luat naștere primul război al opiului (1839-1842) și, ceva ani mai târziu, un al doilea (1856-1860), conflictele luând sfârșit cu înfrângerea armatei chineze și cu Hong Kong-ul predat Imperiului Britanic, teritoriu ce a fost folosit apoi pentru a aduce narcotice pentru dependenții din China. Se estimează că vânzările de opiu către piața chineză reprezentau între 15% și 20% din veniturile anuale ale Imperiului Britanic. Cu toate acestea, spre deosebire de traficanții contemporani, Regina Victoria nu a trebuit să își ascundă profiturile sau să fugă de autorități, potrivit Atlas Geografic.
Propriile relatări ale Reginei Victoria o descriu ca fiind o persoană puternică, care impunea respect, dar care consuma la rândul său drogurile. Suverana consuma frecvent opiu, ilegal în țara sa, sub formă de laudanum, compus 90% alcool și 10% opium. Celălalt drog, cocaina, nu era ilegal la timpul respectiv. Regina Victoria obișnuia să consume cocaină sub formă de gumă de mestecat.