Rețeta pentru refacerea virginității care a făcut furori în secolul al XVI-lea. Aparține unei contese medievale

În Europa medievală, plantele medicinale, alchimia și soluțiile de înfrumusețare erau pasiuni împărtășite de multe contese și regine. Printre acestea, unele figuri istorice au rămas cunoscute pentru „rețetele” lor controversate de întinerire și chiar de „restaurare” a virginității. Aceste femei au îmbinat medicina alternativă cu experimente stranii, uneori macabre, într-o perioadă dominată de mister și superstiție.

Caterina Sforza. Foto: Adevărul.
Caterina Sforza. Foto: Adevărul.

Elisabeta Bathory, contesa vampir din Evul Mediu

Una dintre cele mai faimoase figuri ale Evului Mediu este contesa Elisabeta Bathory (1560-1614), cunoscută pentru legendele legate de crimele săvârșite în castelul Cachtice din Slovacia. Crescută într-o familie nobilă, Elisabeta a avut parte de o educație rafinată, învățând religie, arte și mai multe limbi. Înclinația sa spre cunoaștere a dus-o însă către ocultism, unde a aflat despre presupusele puteri miraculoase ale sângelui.

Potrivit legendei, după moartea soțului său, Elisabeta a devenit obsedată de păstrarea tinereții. Un incident în care a pălmuit o servitoare, făcând-o să sângereze, a determinat-o să creadă că sângele tinerelor fete avea puterea de a-i reda prospețimea pielii. Aceasta a început să ordone uciderea tinerelor servitoare pentru a se scălda în sângele lor. Când aceste băi nu au mai avut efectul dorit, vrăjitoarele ei i-au recomandat sângele unor tinere nobile, ducând la dispariția multor fete invitate la castel.

Deși legenda contesei vampir a fost transmisă din generație în generație, transformându-se într-un element de folclor în secolul al XIX-lea, veridicitatea acesteia nu a fost niciodată confirmată istoric. Elisabeta Bathory a fost închisă în castelul său, acuzată de multiple crime.

Manualul de secrete al Caterinei Sforza

Pe lângă dorința de tinerețe veșnică, alte contese medievale s-au remarcat prin interesul lor pentru alchimie și medicina experimentală. Una dintre acestea a fost Caterina Sforza (1463-1509), contesa italiană cunoscută pentru lucrarea sa controversată „Experimenti”. Manuscrisul, care conține peste 450 de rețete de alchimie, cosmetice și medicină naturistă, a fost transmis fiului ei și ulterior publicat, devenind cunoscut în secolul al XVI-lea.

Printre rețetele sale se numărau metode pentru tratarea diverselor boli și soluții pentru înfrumusețare, tinerețe și vigoare. Una dintre rețete, menționată de cercetătoarea Meredith Ray, promitea restaurarea virginității. Aceasta implica distilarea salviei și apei într-un alambic, aplicarea amestecului pe vagin și utilizarea unui pesar cu garoafe pulverizate în vin. Alte rețete erau mai complexe, necesitând până la 10 ingrediente și două săptămâni pentru a fi finalizate.

Refacerea virginității, o practică controversată în societatea medievală

Caterina Sforza a înțeles importanța aparențelor în societatea medievală. În lucrarea sa, accentul nu cădea pe virginitatea reală, ci pe imitația practică și convingătoare a acestei stări privilegiate cultural. În calitate de lider militar și alchimist, Caterina a exploatat puterea de transformare a cosmeticelor asupra frumuseții feminine. Ea avea propriul „laborator” în fortăreața Ravaldino din Forli, unde experimenta rețetele strânse din diverse surse, în special de la femei, scriu cei de la Adevărul.

Manuscrisul „Experimenti” oferea, de asemenea, sfaturi pentru detectarea virginității și rețete pentru bărbații care doreau să își îmbunătățească performanțele sexuale sau să asigure fidelitatea soțiilor lor. Caterina își dedica ore întregi tratamentelor de înfrumusețare, inventând rețete de frumusețe, poțiuni de dragoste și medicamente cu ajutorul farmaciștilor săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
adelina pestritu colaj instagram jpg
Dr  Tarek Nazer 1000x600 jpg
atac de cord Pixabay jpg
marcel bolos jpg
TRAGERI LOTO LOTERIA ROMANA
Tarom jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
Nava Elcano  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net