Românii nu trebuie să uite aceste sfaturi dacă stau la curte! Ce este important să facă în luna noiembrie, în grădină

Deja începem să înaintăm tot mai adânc și în luna octombrie, iar în acest ritm, vom ajunge destul de rapid și la începutul lui noiembrie. Iar pentru românii care au norocul să aibă propria curte, chiar și aceast perioadă de final de an este extrem de importantă, pentru îngrijirea grădinii.

Luna noiembrie este foarte importantă pentru curtea noastră
Luna noiembrie este foarte importantă pentru curtea noastră

Munca nu se oprește niciodată atunci când avem propria grădină, chiar și atunci când începem să ne apropiem de finalul de an. Luna noiembrie va sosi și ea destul de rapid, iar grădinarii cu experiență ne explică tot ce trebuie să facem în grădină, în această perioadă din an, pentru ca iarna să treacă fără nicio problemă.

Iar atunci când vine vorba despre flori, în luna noiembrie putem să plantăm trandafiri cu rădăcină nudă. Însă, un lucru la care trebuie să fim atenți este temperatura din jur! Acești trandafiri nu trebuie plantați decât dacă valorile din termometre încă sunt pozitive.

Ce trebuie să facem în grădină în noiembrie

De asemenea, în noiembrie putem planta și diverși bulbi de toamnă, mai ales lalele. Pe lângă aceștia, mai putem planta și panseluțe, violete, ori zambile, iar odată ce va sosi primăvara, aceste flori vor înflori și vor arăta superb.

Un alt detaliu important în luna noiembrie este faptul că trebuie să curățăm toate frunzele bolnave, care poate că au căzut peste florile noastre în această perioadă. Astfel, riscul apariției diferitelor boli în cursul anului următor va fi mult mai redus.

Sfaturile ingenioase date de grădinarii cu experiență

În ce privește legumele, în luna noiembrie putem să pregătim câteva brazde pentru usturoi și arpagic, după ce am fertilizat solul. În plus, în prima parte a lunii noiembrie putem să plantăm și legume perene, precum sparanghelul.

De asemenea, tot în prima parte a lui noiembrie putem planta și butași de coacăz, agriș, iar după ce le-au căzut frunzele, putem planta și butași de zmeură. Iar în această perioadă putem să curățăm și merii și perii din curtea noastră de crengi, ori fructe, uscate și bolnave.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
premiul nobel pentru medicina 2024 jpg
bani pensie jpg
rovinieta
hanul rosu facebook jpg
test rutier (1) jpg
image png
image png
chisinau pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net