Românul care se antrenează pentru a merge să lupte împotriva rușilor, alături de armata din Ucraina

Românii continuă să dea dovadă de simț civic și de empatie pentru semenii noștri. Pentru un tânăr din țara noastră nu a contat nimic mai mult decât dorința de a se alătura, voluntar, contraofensivei de eliberare a teritoriilor pe care armata rusă le-a ocupat ilegal. Acum el se antrenează în poligoanele din Ucraina.

El este românul care s-a alăturat voluntar armatei din Ucraina / captură: Antena 3 CNN
El este românul care s-a alăturat voluntar armatei din Ucraina / captură: Antena 3 CNN

În următoarele săptămâni, un grup de soldați profesioniști din Legiunea străină ar putea fi trimiși pe front, pentru a elibera zonele pe care Rusia le-a ocupat ilegal: Herson, Crimeea, Donbas sau Zaporojie.

Românul care s-a înrolat în armata ucraineană. Ce l-a determinat să ia această decizie 

În rândul soldaților din Legiunea străină se numără și un tânăr român din Cluj, voluntar pentru Ucraina. Și-a motivat dorința de a ajuta, menționând că nu poate rămâne indiferent în fața suferinței ucrainenilor, mai ales că și el, la rândul lui, este tată.

De asemenea, în momentul izbucnirii războiului, acesta a fost convins că Moldova este un obiectiv al Rusiei. Un plus îl reprezintă faptul că este pregătit, suficient de antrenat pentru a ajuta și are încredere în forțele proprii.

„La început aveam impresia că războiul ăsta o să se extindă mult peste graniţele Ucrainei. Ştiam 100% că Moldova este un obiectiv al Rusiei. Destabilizarea ei, cine ştie, poate chiar şi invadare! Asta e una! După Moldova, avem o graniţă cu ei şi nu ne-am fi permis, că am văzut ce se întâmplă când ai o graniţă directă cu ei şi ei jură că n-o să vină!

Şi în al doilea rând, ştiu să fac ce fac, sunt antrenat, simt că pot să ajut, vreau să ajut şi nu am putut să stau nepăsător la suferinţele populaţiei civile, copii, femei, am şi eu familie, am copii şi cam ăsta e răspunsul!”, a mărturisit tânărul din Cluj-Napoca, potrivit informațiilor oferite în exclusivitate de Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net