Scandal uriaș în familia regală britanică. Acuzații foarte grave aduse unei prietene a reginei Elisabeta a II-a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Scandal uriaș la casa regală britanică. O prietenă a reginei Elisabeta a II-a a demisionat după ce l-a întrebat un invitat de culoare „de unde ești cu adevărat?", la o recepție organizată marți, 29 noiembrie, conform The Sun.

Regele Charles FOTO Fetty Images

Scandal uriaș la casa regală britanică. O prietenă a reginei Elisabeta a II-a a demisionat.

Lady Susan Hussey, o amică a regretatei regine, se pare că a demisionat după ce a chestionat-o pe Ngozi Fulani cu privire la naționalitatea ei, la o recepție.

Ngozi, care s-a născut în Marea Britanie, a participat la eveniment în numele organizației caritabile pentru abuzuri domestice - „Sistah Space”, pentru a marca cele 16 zile de activism ale ONU împotriva violenței bazate pe gen, scrie publicația The Sun.

Ngozi a spus că a fost îngrozită când Lady Susan s-a apropiat de ea, i-a mișcat părul pentru a-i vedea insigna cu numele și a întrebat: „De unde vin oamenii tăi?"

Scandal rasist la casa regală britanică. O invitată la o recepție a fost „insultată” 

Lady Susan Hussey și Ngozi Fulani. Foto: Instagram/Getty Images/via The Sun
Lady Susan Hussey și Ngozi Fulani. Foto: Instagram/Getty Images/via The Sun

Angajata casei regale este nașa Prințului William. Aceasta a întrebat în mod repetat din ce parte a Africii provine și când a venit pentru prima dată în Marea Britanie, susține Ngozi. Ea a spus că experiența a lăsat-o cu „sentimente amestecate" după vizita regală. Palatul Buckingham a confirmat în această dimineață că personalul implicat s-a retras după o anchetă.

Ngozi a criticat „trauma" presupusului incident și explicat că s-a simțit „insultată". Răspunzând amicilor șocați pe Twitter, ea a postat și mulțumiri „tuturor celor care au trimis mesaje de susținere atât de frumoase".

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „Luăm în serios acest incident și am investigat imediat pentru a stabili detaliile complete. În acest caz, s-au făcut comentarii inacceptabile și profund regretabile.”

„Am luat legătura cu Ngozi Fulani pe această temă și o invităm să discute personal toate elementele experienței sale, dacă dorește.

Între timp, persoana în cauză ar dori să-și exprime scuzele profunde pentru rănile cauzate și s-a retras din rolul său onorific.”, a adăugat acesta.

„A fost un ratament jignitor, rasist, neîngrijit„

Mandu Reid, liderul Partidului Egalității Femeilor, a declarat pentru The Sun că întrebările doamnei Susan au făcut-o pe ea și pe Ngozi să se simtă mai degrabă ca „intruși" decât ca oaspeți.

Politicianul, prima persoană de culoare care a condus un partid politic din Marea Britanie, a declarat că nu se simte binevenită la eveniment după acel episod, în ciuda faptului că a fost invitată. „A fost foarte inconfortabil", a adăugat ea.

„Această recepție a fost acolo pentru a sărbători oamenii care au lucrat pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor și totuși am fost la capătul unui interogatoriu despre rădăcinile noatre. La un astfel de eveniment, a fi la capătul unui astfel de tratament jignitor, rasist, neîngrijit, pictează într-adevăr o imagine proastă”, a explicat Mandu Reid.

Afirmațiile vin la 18 luni după ce prințul Harry și Meghan Markle au uimit lumea susținând că un membru al familiei regale a făcut remarci rasiste cu privire la culoarea pielii fiului lor Archie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net