Regele Charles lovește chiar în Casa Regală. Promisinea făcută de Regina Elisabeta, încălcată de suveran

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii este adeptul unei monarhii eficiente, a cărei activități să se desfășoare cu cheltuieli reduse. Este ceea ce britanicii doresc de mulți ani, iar noul monarh rezonează cu aceștia, încă din tinerețe.

Charles e adeptul unei monarhii eficiente, fără cheltuieli exagerate

Astfel, pentru a avea o monarhie mai „ieftină”, titlurile nu vor mai fi acordate atât de ușor. Cu aceste titluri vin și o serie de îndatoriri, care implică anumite cheltuieli. Cel mai afectat de politica noului suveran este chiar prințul Edward, fratele mai mic al regelui Charles.

În ziua nunții, lui Edward și soției sale, Sophie, pe care regina o socotea ca fiind fiica ei, le-au fost promise titlurile de Duce și Ducesă de Edinburgh. Se întâmnpla în iunie 1999, promisiunile fiind făcute chiar de către regina Elisabeta a II-a și de soțul acesteia, prințul Philip. Aceștia le-au dat garanții că vor primi titlurile, după decesul lui Philip, cel care a fost în timpul vieții duce de Edinburgh. Mai mult decât atât, promisiunea ar fi fost chiar cadou de nuntă!

Doar că angajamentul de acum 23 de ani nu se potrivește cu realitatea prezentului. Charles dorește o schimbare de politică, iar transferul titlului ereditar de duce de Edinburgh ar presupune ca urmașii lui Edward și ai lui Sophie să ducă mai departe tradiția, lucru care nu e în concordanță cu noua tendință. 

Recent, un politician britanic i-a atras atenția lui Charles referitor la cheltuielile legate de festivitatea de încoronare, din mai 2023. Nici regele nu este adeptul unui eveniment fastuos, care să afecteze bugetul de stat, iar guvernul britanic a luat o decizie, pentru a-i bucura și pe cei care nu sunt atât de interesați de viața sau activitatea monarhiei.

Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru țara noastră. Ca recunoaștere a acestei ocazii istorice, sunt încântat să anunț o sărbătoare națională suplimentară, pentru întregul regat, anul viitor. Aștept cu nerăbdare să văd oameni reunindu-se pentru a sărbători și a aduce un omagiu regelui Charles al III-lea, sau cum vor participa la evenimente locale și naționale, din toată țara în onoarea sa”, a transmis prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, spre bucuria tuturor britanicilor.

Charles va fi încoronat oficial alături de soția sa Camilla, ca regină consoartă, la Abația Westminster. Ziua de 6 mai are și o altă semnificație pentru familia regală a Marii Britanii. În acea zi, Archie, fiul lui Harry cu Meghan Markle va împlini patru ani. Așadar, nu se știe dacă ei vor călători din SUA în Marea Britanie pentru a sărbători ambele evenimente alături de familia regală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net