Se spune că este cel mai periculos oraș românesc! Târgul de Crăciun din acest an a atras mii de turiști din țară

Este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, cât și unul dintre cele mai emblematice. Recent, Târgul de Crăciun de aici a fost admirat de-a lungul întregii Europe, iar un mare actor român s-a născut în acest județ. Cu toate acestea, în spațiul public, acest oraș este cunoscut dintr-un motiv mai puțin pozitiv! Este vorba despre Craiova, despre care spune că ar fi unul dintre cele mai periculoase orașe din țară!

Târgul de Crăciun din Craiova a fost apreciat de-a lungul Europei
Târgul de Crăciun din Craiova a fost apreciat de-a lungul Europei

Târgul de Crăciun din Craiova a fost unul dintre cele mai frumoase din Europa, în acest an, fiind considerat al doilea, de-a lungul întregului continent. Nenumărați turiști din țară, cât și de dincolo de hotare, au vizitat acest loc spectaculos, în 2023. Fără doar și poate, Craiova, în general, este unul dintre cele mai emblematice orașe din țară. Acest oraș, cât și județul Dolj, în general, sunt cunoscute drept „inima Olteniei”.

Cu toate acestea, în spațiul public, de-a lungul anilor, Craiova a început să fie cunoscută și pentru un motiv deloc pozitiv. Mai precis, acest oraș este numit și cel mai periculos oraș din România, iar mulți români duc mai departe această „legendă urbană” despre Craiova.

Însă, într-un studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași, cât și experți de la Direcția de Statistică, lucrurile nu stau deloc așa!

Potrivit acestora, cel puțin în perioada 2011 – 2020, cel mai periculos județ din țara noastră a fost Vaslui! În acest top 10 deloc îmbucurător mai apar Tulcea, Galați, dar și, ce-i drept, județul Dolj.

Cel mai periculos oraș din România

Cu toate acestea, Craiova are și o mulțime de lucruri pozitive, pentru care este faimoasă în țară! De exemplu, la Craiova putem găsi cel mai modern complex sportiv din țara noastră, cât și al doilea cel mai mare cartier, numit Craiovița Nouă.

În județul Dolj, mai putem găsi cea mai mare combină agricolă din lume, iar cele mai mari ciuperci de grădină de-a lungul întregii lumi au fost descoperite în acest județ! Nu în ultimul rând, județul Dolj este și locul unde s-a născut marele actor român Amza Pellea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net