Singurul animal din lume care face baie în praf, pentru a scăpa de paraziți. Toți românii îl au în curte

Cu toții putem aprecia o baie bună, fierbinte, care ne va ajuta să ne relaxăm după o zi lungă. Cu toate acestea, în timp ce pentru oamenii apa este absolut obligatorie pentru a ne putea spăla, acest lucru nu este valabil și pentru unele animale! Există o pasăre anume care nu face baie în apă, ci în praf!

Găinile fac baie în praf pentru a se curăța de paraziți
Găinile fac baie în praf pentru a se curăța de paraziți

Lumea animalelor este plină de surprize de tot felul, iar unele dintre acestea pot fi de-a dreptul bizare. De exemplu, poate că mulți dintre noi ne putem gândi că mai toate animalele folosesc apa pentru a se curăța, însă acest lucru nu este chiar atât de absolut precum am avea impresia! Găina, poate cea mai cunoscută pasăre domestică din lume, folosește, în loc de apă, praf!

Acest animal banal, pe care îl cunoaștem cu toții, obișnuiește să sape gropi în pământ, pentru a se spăla cu praf! Găinile fac acest lucru pentru a scăpa de paraziți, astfel că acest obicei aparent bizar are o utilitate extrem de practică pentru aceste păsări.

Găinile se spală cu praf pentru a scăpa de paraziți

Iar acest obicei al găinilor nu este singurul detaliu fascinant despre aceste păsări. De exemplu, poate că nu mulți dintre noi știu faptul că găinilor le cad penele atunci când sunt stresate! La fel cum oamenilor le poate cădea părul în condiții de stres, găinile își pot pierde penele! Așa că românii care au în curte găini cărora le pică penele trebuie să aibă în vedere această posibilă explicație.

Un alt detaliu extrem de util despre găini ne poate ajuta să ne dăm seama ce culoare vor avea ouăle acestora! Mai precis, este important să știm faptul că găinile cu lobii roșii vor face ouă maro, în timp cele cu lobi albe vor face, evident, ouă albe.

De asemenea, poate că ar trebui să mai știm că, pe măsură ce găinile îmbătrânesc, ele vor depună mai puține ouă, însă acestea vor fi mai mari. După cum putem vedea, aceste păsări sunt mult mai fascinante decât am avea impresia inițial!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ucrainence Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
surori varsta combinata cartea recordurilor facebook jpg
Vestimentația în Dacia romană png
cai sat jpg
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net