Singurul animal din lume care face pe mortul pentru a scăpa de partenerii nedoriți. Românii îl consider scârbos și se feresc de el

Singurul animal din lume care face pe mortul pentru a scăpa de partenerii nedoriți. Românii îl consider scârbos și se feresc de el! Este vorba de broască! Femele acestei specii au o metodă ciudată prin care reușesc să scape de partenerii pe care nu și-i doresc. Mai exact, acestea se prefac moarte!

Animalul care face pe mortul pentru a scăpa de partenerii nedoriți
Animalul care face pe mortul pentru a scăpa de partenerii nedoriți

Animalul care face pe mortul pentru a scăpa de partenerii nedoriți

Cercetătorii din Germania au descoperit aspecte surprinzătoare legate de comportamentul de împerechere al broaștelor comune europene, subliniind că aceste descoperiri oferă o nouă perspectivă asupra alegerilor femelelor din această specie, conform The Guardian citați de descoperă.ro. Spre deosebire de presupunerile anterioare, cercetarea sugerează că femelele nu sunt pasive, ci au tactici de apărare și alegere atunci când se confruntă cu masculii în competiții de împerechere.

Echipa de cercetare, condusă de dr. Carolin Dittrich de la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin, a efectuat un studiu pentru a înțelege mai bine comportamentul de împerechere al broaștelor comune europene. Cercetătorii au plasat masculii și femelele în condiții controlate și au filmat interacțiunile lor.

Rezultatele studiului au arătat că 83% dintre femelele implicate au încercat să-și rotească corpul atunci când masculii s-au apropiat. Mai mult, 48% dintre femele au emis semnale de eliberare, cum ar fi mârâituri și scârțâituri, și și-au rotit corpul în timpul încleștării. De asemenea, cercetătorii au observat starea de rigiditate, în care broaștele își întindeau brațele și picioarele, într-o poziție similară cu „a face pe mortul". Această stare a fost observată la 33% dintre femelele studiate și a apărut în paralel cu rotația corpului.

broasca pui de munte a disparut FOTO wikipedia jpg

Un aspect interesant a fost faptul că femelele mai mici au folosit cu o frecvență mai mare toate cele trei tactici menționate mai sus, spre deosebire de exemplarele mai mari.

Imobilitatea tonică, caracterizată de starea de rigiditate menționată, poate fi un răspuns la situațiile de stres. Cercetătorii au observat că acest comportament a fost mai frecvent la femelele mai mici, sugerând că nivelul ridicat de stres poate apărea în contextul experienței lor reduse în ceea ce privește reproducerea.

Ceea ce face acest studiu și mai interesant este faptul că comportamentul de rigiditate nu a fost menționat anterior în cercetările asupra broaștelor comune europene, cu excepția unei cărți scrise în 1758 de Rösel von Rosenhoff. Aceasta subliniază importanța continuă a explorării naturii și a comportamentului animalelor pentru a obține o înțelegere mai completă a lumii lor.

Manifestarea comportamentului de evitare a partenerului a dus la evadarea a 25 de femele”, au mai spus oamenii de știință, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net