Singurul animal din lume care nu poate privi în sus, spre cer. Toți românii îl au în gospodărie!

Tocmai când credem că nu mai putem fi surprinși de către lumea animalelor, apare încă ceva care reușește să ne uimească. În acest caz, surpriza este și mai mare, având în vedere nu doar că fiecare român este familiarizat cu acest animal, dar o mare parte dintre noi chiar îl au în gospodărie! Află alături de Click! de ce banalului porc îi este imposibil să privească cerul!

Porcii nu pot să ridice capul îndeajuns încât să vadă cerul / foto: Pixabay
Porcii nu pot să ridice capul îndeajuns încât să vadă cerul / foto: Pixabay

Lumea animalelor este o sursă continuă de surprize, dintre care unele par atât de bizare încât sună mai mult ca ceva desprins din filmele science-fiction, decât din biologie reală. Însă dacă asemenea fapte bizare ni s-ar părea ceva mai obișnuite când vine vorba despre specii rare, de la marginea lumii, cum să reacționăm când și speciile de lângă noi par la fel de ciudate? Ei bine, dacă vă surprindeți porcul privind vreodată direct spre cer, de parcă ar fi ceva banal, este cazul să sunați la cartea recordurilor! De ce? Acest animal nu are cum, biologic vorbind, să privească cerul, direct în sus!

Anatomia porcilor prezintă unele particularități, una dintre ele fiind faptul că le este imposibil să își miște gâtul la un unghi mai mare de 45 de grade. Acest fapt se datorează atât stratului gros de grăsime pe care îl au porcii pe gât, cât și unor adaptări naturale ale coloanei vertebrale, care ajută acest animal să își miște capul în diverse unghiuri numai în jos, unde își găsesc mâncarea. În natură, dieta lor predomină din rădăcini, insecte, viermi, cât și diverse cadavre, toate fiind la nivelul solului. Astfel, cum capul lor este poziționat în jos pentru majoritatea vieții lor, ei s-au adaptat la acest stil de viață, iar acum coloana nu le mai permite să ridice capul precum alte animale.

Grăsimea și coloana vertebrală, obstacolele porcilor din a privi cerul

De parcă forma coloanei vertebrale nu ar fi fost de ajuns, porcii au și un nivel ridicat de grăsime, mai ales în zona gâtului. Acest fapt le restricționează mișcările și mai mult, iar în unele cazuri extreme, pot ajunge la o greutate atât de mare încât grăsimea începe să le blocheze vederea. Din păcate pentru șansele porcilor de a se delecta cu vederea unui cer spectaculos, modul în care se hrănesc i-a dus pe o pistă a evoluției în care le este acum imposibil să mai ridice capul și să privească cerul în mod direct.

Desigur, ei au alte opțiuni pentru acest lucru. Se pot sprijini de vreun obiect îndeajuns de solid pentru a le suport greutatea, ridicându-se, astfel, în două picioare și privind cerul în mod direct. De asemenea, în timp ce se rostogolesc, sau stau întinși, au această șansă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net