Testul ingenios care îți arată dacă ouăle tale sunt încă proaspete! Te poate scăpa de multe probleme de sănătate

Ouăle sunt unul dintre cele mai comune și delicioase alimente din dieta noastră, fie că le folosim la o omletă, sau ca simplu ingredient la o mâncare mai complexă. Însă, există și riscul ca, fără ca măcar să știm, să consumăm ouă alterate, lucru ce poate avea efete destul de neplăcute pentru sănătatea noastră. Din fericire, există o metodă simplă care vă poate arăta imediat dacă ouăle voastre sunt încă proaspete, sau dacă a venit vremea să luați altele!

Tot ce îți trebuie este un pahar cu apă
Tot ce îți trebuie este un pahar cu apă

Niciunul dintre noi nu poate nega că simplele ouă se numără printre cele mai comune, cât și delicioase, alimente din dieta noastră. Fie că le folosim ca ingredient principal, pentru omletă, sau ouă ochi, ori, doar ace parte din produsele care intră într-un preparat mult mai complex, ouăle sunt, cu siguranță, printre preferatele românilor. Însă, fiind atât de comune, există și riscul de a mânca, fără să știm, ouă alterate! Acestea pot avea diverse efecte neplăcute pentru sănătatea noastră, așa că trebuie să fim mereu atenți.

Din fericire, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, există o metodă extrem de simplă prin care ne putem da seama dacă ouăle noastre sunt încă proaspete, sau dacă a sosit vremea să mergem la magazin și să cumpărăm altele! Mai precis, tot ce ne trebuie este un pahar ceva mai înalt și puțină apă care să îl umple! Apoi, puneți ouăle care doriți să le testați în pahar și observați care este rezultatul!

Ouăle proapsete rămân la fund, iar cel stricat se ridică

Este extrem de simplu să faceți diferența dintre oul stricat și cel proaspăt! Mai exact, cel care este încă în stare bună va rămâne la fundul paharului! La polul opus, oul care s-a alterat se va ridica la suprafață!

Iar pe lângă acest truc, puteți apela și la sunetul care se aude din interiorul unui ou, atunci când îl agitați! Dacă nu auziți nimic, ei bine, oul este încă perfect! Însă, dacă scoate un zgomot precum plescăitul apei, înseamnă că s-a alterat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net