Trucuri pentru a avea cald în locuință, fără să fie pornită instalația termică

Ultima actualizare:

Vremea încă e de partea consumatorilor amenințați de costurile ridicate ale utilităților, scumpite cu simț de răspundere, în ultimul an. Astfel, datorită temperaturilor blânde din timpul zilei, există o serie de trucuri care pot ajuta la o oarecare economie, când vine vorba de economia la energia termică.

Facturile la utilități, din această iarnă, sunt coșmarul românilor!
Facturile la utilități, din această iarnă, sunt coșmarul românilor!

Indiferent că utilizați energie termică sau electrică pentru încălzire, temperaturile pozitive, din timpul zilei, pot ajuta la reducerea cheltuielilor suplimentare când vine vorba despre facturile aferente. Un număr considerabil de utilizatori încearcă să amâne tot mai mult momentul inevitabil, când locuința va trebui încălzită. Astfel, există mai multe trucuri, care aduc aminte de anii grei ai comunismului, când economia resurselor era practicată de stat, iar consumatorii erau nevoiți să improvizeze pentru a beneficia de un confort minim.

Publicația Acasa.ro a realizat o listă a măsurilor „de criză”, menite să păstreze căldura în locuințe.

Jaluzelele și draperiile

Jaluzelele masive, din lemn, pot asigura un scurt termic, chiar și în cazul modelelor vechi de ferestre cu tocărie din lemn. Ca o barieră pot acționa și perdelele, dar, mai ales, draperiile groase, suprafețele vitrate fiind locurile care favorizează cel mai mult pierderile de energie termică.

Covoare pe podea

Covoarele groase pot izola podelele și, de asemenea, ajută proprietarii să nu mai resimtă la fel de tare podelele reci, atunci când umblă desculți prin casă. Evident, o preche groasă de papuci sau botoși nu strică, în asemenea situații.

Ferestrele cu tocuri din lemn pot fi izolate

Cine nu a apucat să înlocuiască vechile ferestre, cu tocărie din lemn, cu termopane, are la dispoziție câteva soluții: de la clasicele prosoape îndesate pe la baza ferestrelor, până la chedere autoadezive, cu burete, silicon sau cauciuc. Acestea vor acoperi golurile apărute în timp, și vor păstra căldura în casă. E bine de știut că ferestrele cu tocărie din lemn, dar duble, pot fi foarte utile când vine vorba despre performanțele energetice. Spațiul dintre foile de sticlă ale geamurilor este mai generos, existând o barieră termică mult mai mare decât în cazul termopanelor. Evident, geamurile trebuie să se închidă cât mai etanș. Astfel, pot fi utilizate trucurile enumerate.

Sticle cu apă caldă

Unul dintre cele mai vechi trucuri sunt sticlele cu apă caldă, băgate sub așternut. Pe vremuri, când autoritățile comuniste nu furnizau energie termică, mulți români umpleau recipiente din sticlă cu apă fiartă, pe care le băgau, apoi, sub plapumă. De cele mai multe ori, acestea radiau căldură ore bune, timp în care se dormea cu căciula pe cap și cu șosete groase în picioare. Sub nici o formă nu trebuie folosite recipiente din plastic dacă cineva are de gând să toarne apă prea fierbinte, întrucât acestea se vor înmuia și există riscul ca gâtul sticlei să nu mai fie etanșat de dop. Astfel, apa ar putea să ajungă direct în pat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
image
actualitate.net
image
actualitate.net