Cum să prăjești pește fără să faci miros în casă. Trucul simplu pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc

Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari probleme cu care gospodinele se confruntă atunci când prăjesc pește este mirosul neplăcut care invadează locuința. Din fericire, există câteva trucuri care le sunt de mare ajutor, pentru a remedia această problemă.

image

Pe cât de gustos este acest preparat, pe atât de neplăcut este mirosul pregnant pe care îl emană. Descoperă din rândurile de mai jos trucurile pe care le poți pune în practică, pentru a scăpa de mirosul neplăcut de pește.

Trucuri utile pentru toate gospodinele, atunci când prăjesc pește

O variantă este aceea de a pune hârtie de copt în tigaia în care prăjești peștele. Pune tigaia la încins, toarnă o picătură de ulei peste pește, apoi acoperă-l cu o altă hârtie de copt, pe care o o strângi bine pe marginile tigăii în care se prăjește peștele, apoi o perforezi cu o scobitoare.

Un alt truc de care te poți ajuta este să pui în tigaia în care prăjești peștele câteva rondele de cartofi cruzi. Ulterior, dacă e nevoie, ele pot fi schimbate cu alte rondele.

De asemenea, în uleiul încă rece poți pune câteva feliuțe de măr, sau poți stoarce în uleiul încins zeama de la o jumătate de lămâie.  

Un alt truc împotriva mirosului neplăcut de pește este să pui la fiert apă cu oțet, într-o oală aflată lângă tigaia în care prăjești peștele.

Cum alegem peștele proaspăt

Una dintre cele mai importante cerințe atunci când cumpărăm pește este ca acesta să fie proaspăt. În ajutorul nostru vine chef Hadad, care ne prezintă detaliile la care trebuie să fim atenți.

„În primul rând, când vă decideți să cumpărați pește, trebuie să fiți atenți la cum arată. Este primul indicator al prospețimii. Da, ochii limpezi sunt un indicator, însă de multe ori aceștia se tulbură foarte repede după pescuire, așa că trebuie să aveți și alte criterii după care să îi judecați. Pielea trebuie să fie destul de fermă și elastică, astfel încât la presarea ușoară să se ridice înapoi.

Vă spuneam să țineți cont de mirosul care, oricât de specific ar fi, nu trebuie să fie prea puternic, aceasta indicând un pește învechit. Prospețimea se simte în miros, atât la întregul stand, cât și în bucata de pește pe care vreți să o cumpărați. De asemenea, este important ca pielea să fie umedă, să fie ținut în fulgi de gheață și solzii să fie lipiți de piele. În momentul în care aceștia se desprind de piele, sunt uscați și ridicați în vânt, este semn că peștele este vechi”, arată chef Hadad, conform Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net